Latest News

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελληνίδα "ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ" για το TIME και ο Λουκάνικος

Η Κατερίνα Πατρικαράκου, 30 ετών, είναι μια επιχειρηματίας που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, για να ασχοληθεί με την οικογενειακή της επιχείρηση. "Μένω σε φίλους διότι δεν έχω να πληρώσω το νοίκι" λέει στο περιοδικό ΤΙΜΕ, το οποίο....... ανακύρηξε σήμερα ως το πρόσωπο της χρονιάς 2011: τον διαδηλωτή.
Με μια φωτογραφία και αναλυτική συνέντευξη της Κατερίνας, το περιοδικό κάνει ειδική μνεία στους διαδηλωτές της Αθήνας, που συναποτελούν τα πρόσωπα που σφράγισαν την κρίσιμη χρονιά που σε λίγες εβδομάδες τελειώνει.
"Δεν μπορώ να βρω δουλειά, διότι διαχειρίζομαι αυτή την καταχρεωμένη επιχείρηση", σημειώνει η Κατερίνα, η οποία ενώθηκε με το πλήθος των διαδηλωτών σχεδόν μόλις επέστρεψε στη χώρα της, όπως αναφέρει το περιοδικό.
Με αναλυτικές προσωπογραφίες και συνεντεύξεις διαδηλωτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής, εκτός από την Ελλάδα, το ΤΙΜΕ κάνει λόγο για τα πρόσωπα της χρονιάς, αυτά που συνιστούν τον "ανώνυμο διαδηλωτή".
“Κανείς δεν περίμενε ότι όταν ένας φρουτέμπορος στην Τυνησία θα αυτοπυρπολούνταν σε μια πλατεία, θα οδηγούσε τους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους και να πετύχουν την ανατροπή δικτατόρων, ξεκινώντας παράλληλα ένα παγκόσμιο κύμα εξέγερσης. Το 2011, οι διαδηλωτές δεν εξέφρασαν απλώς τη δυσαρέσκειά τους: Άλλαξαν τον κόσμο”, αναφέρει το περιοδικό, επεξηγώντας την επιλογή του.

24h NewsRoom


Επίσης υπάρχει φωτογραφία και του γνωστού σε όλου μας "Λουκάνικου", του σκύλου που συνόδευε τους διαδηλωτές σε διαδοχικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.