Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο δώρο από "Reportaz Net"

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/12/mixaloliakos-vasilis-peiraias-660.jpg?w=396&h=180Αναδημοσίευση από olympia.gr   

Χιλιάδες Πειραϊκού λαού θέσπισαν τα πραγματικά κριτήρια πολιτικής επιτυχίας!!! "Μόνο όποιος Πειραιώτης βρέθηκε......χθες στους δρόμους της πόλης μπορούσε να αντιληφθεί την μεταστροφή, μέσα σε μία Ελλάδα που δείχνει να βυθίζεται στην ηττοπάθεια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έπειτα από δεκαετίες, η πόλη λες και αναστήθηκε αφού χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το κέντρο και την αγορά μετά την ενέργεια του δημάρχου να μετατρέψει τις κεντρικές πλατείες, σε ένα καλόγουστο, λιτό, Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο χωριό.


Στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρήσεις που παρά την κρίση και την κατήφεια, με συντονιστή των πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Γ. Ζησιμάτου δημιούργησαν ένα εκπληκτικό, πρωτόγνωρο θέαμα: Στολισμένα μαγαζιά και δρόμοι με ομοιόμορφα στολίδια και μπαλόνια, παιδικά τραπεζάκια έξω στους δρόμους με κεράσματα για παιδιά και μεγάλους, όχι “πελάτες”, αλλά πολίτες, περαστικούς.
Ήταν η μεγαλύτερη ένεση αισιοδοξίας σε μία μαύρη περίοδο, που όμως ο Πειραιάς αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση σε όλους τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο που ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σάρωσε τις γειτονιές για περισσότερες απο 3 ώρες και έγινε αντικείμενο εκδηλώσεων λατρείας. Από οικογένειες με παιδιά, καταστηματάρχες, θαμώνες και περαστικούς που νιώθουν έμπρακτα το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου για την πόλη του. Για τα παιδιά της.
Και το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα, έχει αυστηρά κριτήρια επιτυχίας. Δεν είναι πρωτοσέλιδα και αγιογραφίες σε καθεστωτικές εφημερίδες. Δεν είναι χορηγίες από κρατικά ιδρύματα της διαπλοκής. Επιτυχημένη πολιτική είναι να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί της πόλης εκτός παιδικών σταθμών. Την ίδια στιγμή που οι υπερπροβεβλημένες δημοτικές αρχές αφήνουν χιλιάδες παιδιά στην τύχη τους.
Επιτυχημένη πολιτική είναι να έχουν βιβλία τα παιδιά στα σχολεία όταν στην υπόλοιπη χώρα χτυπούν παλαμάκια στην πολιτική εγωπάθεια υπουργών. Στον Πειραιά έχουν βιβλία.
Επιτυχημένη πολιτική είναι να αγκαλιάζεις τους εργαζομένους στον δήμο με υπερκομματική ειλικρίνεια, ώστε να διασφαλίζουν τις θέσεις πραγματικής εργασίας. 
Ο Πειραιάς έκλεισε την πόρτα στους εργολάβους και αυτή την στιγμή με τις ίδιες δυνάμεις είναι η καθαρότερη πόλη στην Ελλάδα. Ο Πειραιάς δημιουργεί με τις δικές του δυνάμεις που ο δήμαρχος κινητοποίησε με την πραγματική του αρωγή.
Επιτυχημένη πολιτική είναι να διεκδικείς για την πόλη και όχι για την πολιτική σου κάστα. Ο Μιχαλολιάκος ήρθε σε ρήξη ακόμα και με κομματικούς ομογάλακτους, σέρνοντας στα δικαστήρια όσους καπηλεύθηκαν την δημοτική περιουσία. Δεκάδες ενέργειες πολιτικής αποφασιστικότητας που τις έχουμε περιγράψει αναλυτικά.
Ο Έλληνας λοιπόν, δεν είναι άβουλο κοπάδι όπως θέλουν να τον ταυτίσουν μερικοί. Έχει πολιτικό κριτήριο και βούληση, ειδικά τώρα που η προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων δεν είναι σε θέση να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος όχι μόνο περπατά στην πόλη του καθημερινά, αλλά αποθεώνεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση όπως έγινε χθες και δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του.
Την ίδια στιγμή που άλλοι κρύβονται σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πάνε στο γραφείο τους με αυτοκρατορικές φρουρές ως άλλες Αντουανέτες.
Στις επάλξεις και ο Γ. Ζησιμάτος που παίρνει τα εύσημα για την παρουσία των καταστημάτων, που ζέσταναν και ομόρφυναν κάθε στενό, όπως και ο αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης που προΐστατο ο ίδιος της δημοτικής αστυνομίας με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα παρεμπορίου αλλά ούτε καν παρατράγουδο.
Η Μπάντα του δήμου επίσης εκπληκτική. Μία πόλη που πραγματικά αναστήθηκε και γέμισε χαμόγελα και ελπίδα. Και είναι μονάχα στην αρχή…"
@  Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά του Οlympia.gr.Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!!!