Latest News

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Όχι άλλη βοήθεια (on camera) πήραμε, πήραμε...

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θα βαρεθούμε να βλέπουμε φωτογραφίες με πολιτικούς που θυμούνται τέτοιες μέρες να προβάλλουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες, σε ξενώνες αστέγων,γηροκομεία και ιδρύματα. Και καλά να το έκαναν γιατί...


... ένοιωσαν την ανάγκη για βοήθεια προς τον πλησίον. Όταν όμως συνοδεύεται με την προβολή τους, τότε μάλλον αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ανήμπορου που βρέθηκε τυχαία μπροστά τους και θέλουν να βοηθήσουν αλλά τον χρησιμοποιούν για να κάνουν λεζάντα. 
 Γιατί πάντα –μα πάντα- πηγαίνουν με τη συνοδεία φωτογράφου, για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα δελτίο τύπου, που εκθειάζει την αλληλεγγύη του εκάστοτε πολιτικού προς τους αναξιοπαθούντες. 
Χωρίς να τους ενδιαφέρει αν προσβάλλουν το πρόσωπο του ανθρώπου που υποφέρει και ίσως δεν έχει την επιθυμία να "συνοδεύει" ένα δελτίο τύπου που μοιράζεται σ' όλα τα ΜΜΕ. Αρκεί να βγει το κλίκ, που ο πολιτικός απλώνει το χέρι στον «κατατρεγμένο».
Από αυτή την "παγίδα" δεν ξέφυγε ούτε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, που επισκέφθηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων γυναικών «Η Λύτρωση» για να εκφράσει τη συμπόνια του. Και έστειλε φωτογραφίες με τους κατάκοιτους ηλικιωμένους.
Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος όταν αναφέρεται σε κοινωνικές δράσεις (συλλογή τροφίμων κ.τ.λ.) δηλώνει πως πρέπει να γίνονται όλα διακριτικά, χωρίς την παρουσία φωτογράφων και καναλιών. Δυστυχώς για την αξιοπιστία των δηλώσεων του, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...
@ Με άλλα λόγια, λέμε : Όχι άλλη βοήθεια on camera! Πήραμε, πήραμε...