Latest News

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο δήμαρχος, οι ιδιώτες και η καθαριότητα

Πριν από λίγα χρόνια η ενδεχόμενη εμπλοκή ιδιωτών στην καθαριότητα του δήμου, ακόμα και σε επίπεδο συζήτησης από τη δημοτική αρχή, θα αποτελούσε...



... αιτία πολέμου με τους εργαζόμενους, που θα εκαναν έστω μια 24ωρη προειδοποητική απεργία "για καλό και για κακό", όπως έλεγε  μια παλαιά διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρείας.


Τώρα, έχουν αλλάξει οι καιροί και δεν κουνιέται «φύλλο» αν και  αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ομιλία του δημάρχου στη συγκέντρωση με τους εργαζόμενους. 

Τι ζήτησε όμως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από τους εργαζόμενους; Να καθαρίσουν ακόμα καλύτερα την πόλη για να μη δώσουν -λέει- αφορμή για να πατήσει το πόδι του ιδιώτης στον Πειραιά. 
Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων: «Μη δίνετε επιχειρήματα να σας πουν, ότι ένας ιδιώτης μπορεί να τα καταφέρει με τους μισούς εργαζόμενους από σας. Ζητώ να αποδείξουμε ότι ο δήμαρχος έχει δίκιο και είναι ισχυρός, όταν λέει, ότι δεν θα πατήσει ιδιώτης στην καθαριότητα του Πειραιά. Είμαι εδώ για να επικαλεστώ το φιλότιμο σας, για να μην κινδυνεύσει ποτέ η δουλειά σας. Για να μην έχει ποτέ «χώρο» ο ιδιώτης». Με λίγα λόγια, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ρίχνει τις ευθύνες για την παρέμβαση ιδιώτη στους εργαζόμενους. Τους λέει: Αν δεν καθαρίσετε την πόλη, θα προκαλέσετε την παρέμβαση ιδιώτη. Πρόκειται για μια άκρως άκυρη τακτική, αφού γνωρίζει και ο ίδιος καλά, πως οι αποφάσεις αυτές, λαμβάνονται με νομοθετήματα από την κεντρική εξουσία. Γιατί ρίχνει το βάρος της ευθύνης στους εργαζόμενους; Μήπως για να σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν έρθει η ώρα του ιδιώτη στον Πειραιά;