Latest News

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Και καβγάς για μια χορηγία των 2000 ευρώ!


 Αν και συνήθως στο δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό που λέμε "μια ωραία ατμόσφαιρα" δεν λείπουν και διαφωνίες για διάφορα θέματα. Κόντρα πυροδότησαν τα 2.000 ευρώ, που προσέφερε ως χορηγία στο δήμο η...
Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.



Ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για
...ξεφτίλα και ντροπή, με το αιτιολογικό ότι το ποσό των εφοπιστών δηλώνει απαξίωση στο δήμο Πειραιά.
Ο δημοιτκός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκθέτει την άποψη του για τη χορηγία.

Ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμμαχία στον Πειραιά» λέει τα εξής:

Στη συνεδρίαση της 5/12/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ήρθε ως Θέμα 20ο της ημερήσιας διάταξης «ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΥ 2.000 ΕΥΡΩ από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ».
Για την ιστορία και κατά την εισήγηση του θέματος, ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς απέστειλε επιστολή προς την «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ» και ζήτησε την οικονομική στήριξη του προβληματικού οικονομικά Δήμου για την εγκατάσταση στην πλατεία Κοραή ενός σκάφους που να σηματοδοτεί την ελληνική ναυτοσύνη και τον Πειραιά ως έδρα της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου αντί ενός ελάτου ή πλαστικού δένδρου.
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ δια του Προέδρου της με την υπ’ αριθμ. 85/2011 επιστολή απάντησε ως εξής (αντιγράφω): «...ότι εκτιμώντας την εύστοχη ιδέα προβολής της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου τις ημέρες των εορτών ενέκρινε τη συμβολική χορηγία του ποσού των 2.000 ευρώ για την υλοποίησή της.
Θα παρακαλούσα να ληφθεί υπόψη ότι την περίοδο αυτή η Ένωση κατακλύζεται από σωρεία αιτημάτων στα οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ως οργάνωση με κύρια δραστηριότητα τον χειρισμό θεμάτων της ναυτιλίας και του κλάδου που εκπροσωπεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ασκεί κοινωνικό έργο κλίμακος, όταν εθνικές περιστάσεις το απαιτούν».
Νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά.
Αλλά η πρώτη φράση της 2ης παραγράφου της επιστολής ότι « η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ κατακλύζεται από σωρεία αιτημάτων στα οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ως οργάνωση επί θεμάτων ναυτιλίας» είναι τουλάχιστον απαξιωτική για το ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και τους πολίτες αυτής της πόλης-λιμάνι.
Εμείς ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να επιστρέψει στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ το ποσό των 2.000 ευρώ και φυσικά δεν ψηφίσαμε την αποδοχή του ποσού σε αντίθεση με την πλειοψηφία (Ν.Δ.) και την αξιωματική αντιπολίτευση (Μίχας-ΠΑΣΟΚ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»