Latest News

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

One night stand μιας μακροχρόνιας σχέση!

Μερικοί άνθρωποι είναι μονογαμικοί. Προτιμούν το σεξ μίας μακροχρόνιας σχέσης. 'Αλλοι εξιτάρονται με την ιδέα του One night stand.
Το περιστασιακό σεξ...
...φυσικά υπονοεί ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Αν και αυτός ο όρος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος αισθήματος, στο casual σεξ το πιο πιθανό είναι ότι επικεντρώνεσαι στο «εδώ και τώρα». Μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή χωρίς να ανησυχείς για το τι σκέφτεται ο σύντροφος σου για σένα. Με άλλα λόγια, χωρίς τις συναισθηματικές «επιπλοκές» μίας σχέσης, είσαι ελεύθερος να συγκεντρωθείς αποκλειστικά και μόνο στη σαρκική απόλαυση! 

Σεξ με άγνωστο
Κι όμως, για αρκετούς το να κάνουν σεξ με κάποιον που μόλις γνώρισαν είναι πολύ ερεθιστικό. Βρίσκουν συναρπαστικό το «μυστήριο» του άλλου που δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου, και ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που είναι απίθανο να ξανασυναντήσουν, τα ταμπού και οι αναστολές φεύγουν. Έτσι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι και να απολαύσουν το σεξ χωρίς κανένα εμπόδιο!

Σεξ με…υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.Το ρίσκο είναι (σχεδόν) πάντα μέρος του περιστασιακού σεξ. Υπάρχει πάντα το αίσθημα του ότι κάνεις κάτι επικίνδυνο είτε επειδή επιλέγεις κάποιο δημόσιο χώρο, είτε επειδή επιλέγεις τον…λάθος σύντροφο (βλ. τον φίλο της κολλητής σου ή το παντρεμένο αφεντικό σου). Όταν η αδρεναλίνη ανεβαίνει, τότε το σεξ είναι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι πολλά ζευγάρια επισκέπτονται το λεγόμενο «mile high club»*.
Γιατί το περιστασιακό σεξ είναι ελκυστικό
Ψυχολογικοί λόγοιΈχουμε μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο και να αποφεύγουμε τις επίκαιρες καταστάσεις για να μην πληγωνόμαστε. Έτσι, πηγαίνοντας ενάντια στα ταμπού νιώθουμε πιο απελευθερωμένοι και άρα το απολαμβάνουμε περισσότερο.
Σωματικοί λόγοι
Όταν παίρνουμε ρίσκα και αισθανόμαστε έστω και σε μικρό βαθμό ότι…κινδυνεύουμε, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα…παίρνει φωτιά και στέλνει ένα «μήνυμα» στον εγκέφαλο που έχει σαν αποτέλεσμα τα παρακάτω συμπτώματα: ανεβαίνει η πίεση, αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής, και εκκρίνεται αδρεναλίνη. Σε αυτή τη διαδικασία, όταν προστίθεται και το «μήνυμα» ότι θα ακολουθήσει σεξ, τότε ο οργανισμός μας «παίρνει φωτιά».

Σεξ με κάποιον που μόλις ερωτεύτηκες.
Φυσικά, στην πρώτη περίοδο μίας σχέσης, η επαφή μπορεί να είναι πολύ ενθουσιώδης. Υπάρχει ακόμα το μυστήριο και το ρίσκο του περιστασιακού σεξ, αλλά και η αμοιβαιότητα που προσφέρει μία μόνιμη σχέση. Ίσως τελικά είναι και η περίοδος όπου γίνεται και το καλύτερο σεξ• Γιατί από τη μία ανακαλύπτουμε τον καινούργιο μας σύντροφο και έχουμε και το καρδιοχτύπι του μυστηρίου, αλλά από την άλλη, λόγω έρωτα νιώθουμε και οι 2 την «υποχρέωση» να νιώσουμε σωματική αλλά και συναισθηματική ευφορία.

Σεξ σε μακροχρόνια σχέσηΑρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι ο μυαλό «συνηθίζει» τον σύντροφο μετά από 6 έως 18 μήνες. Δηλαδή δεν είναι σωματικά πιθανό να μείνουμε στο στάδιο της «εμμονής» με το άλλο μας μισό για παραπάνω από αυτό το διάστημα. Τότε είναι που ή χωρίζουμε, ή η σχέση «ωριμάζει». Όταν η σχέση ωριμάζει, τότε και το σεξ ωριμάζει. Ο λόγος; Έχουμε το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουμε το σύντροφό μας καλά, και άρα αισθανόμαστε σιγουριά, εμπιστοσύνη, και ασφάλεια. Αυτό μας επιτρέπει να μπούμε στην επόμενη φάση της σχέση μας, όσον αφορά στο σεξ, όπου μπαίνει ο πειραματισμός και η αμοιβαία ικανοποίηση.
Εν κατακλείδι
Το σεξ μπορεί να είναι συναρπαστικό είτε είσαι ερωτευμένος γιατί μόλις μπήκες σε μία σχέση, είτε γιατί μόλις γνώρισες έναν υπέροχο…άγνωστο. Τελικά, μπορεί το περιστασιακό σεξ να είναι πιο…μυστήριο και γεμάτο ρίσκα, και να μας ξεσηκώνει το μυαλό και το σώμα, αλλά τελικά όλα δείχνουν πως σε μία σχέση που ξέρεις και εμπιστεύεσαι τον άλλο, η ικανοποίηση μπορεί και είναι πιο δυνατή, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά!