Latest News

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Διαγωνισμοί (και) για τις παιδικές χαρές

Ήταν στις 13 Αυγούστου, όταν  ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωνε πως «αρχές Σεπτεμβρίου, όλες οι παιδικές χαρές της πόλης, που ήσαν κατεστραμμένες θα είναι καινούργιες». 
Μάλιστα, υποστήριζε πως θα ασκούσε πιέσεις στους εργολάβους που ήδη είχαν αναλάβει έργα, να τις φτιάξουν δωρεάν, ενώ μέχρι να επιδιορθωθούν θα έμπαινε «λουκέτο» για την ασφάλεια των παιδιών.  
Τρεις μήνες μήνες...


 
...κανένα "λουκέτο" δεν έχει μπει και τα παιδιά εξακολουθούν να παίζουν σε επικίνδυνες παιδικές χαρές. 
Ταυτόχρονα, φαίνεται πως δεν απέδωσαν καρπούςοι όποιες πιέσεις του δημάρχου στους εργολάβους. 
Κι αυτό γιατί ο δήμος θα διαθέσει 123.074 ευρώ ΜΟΝΟ για τα όργανα των παιδικών χαρών. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η κατάτμηση του ποσού. 
Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα να διεξαχθεί ανοικτός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, για την «επισκευή οργάνων παιδικών χαρών» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. 
Και ενώ ο διαγωνισμός «τρέχει», ανακοινώθηκε από τον δήμο, πως στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για την «προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών» προϋπολογισμού 73.074,30 ευρώ. 
Δηλαδή, οι επισκευές όχι μόνο δεν θα γίνουν δωρεάν, αλλά το συνολικό ποσόν δεν είναι καθόλου μικρό. Αν και το θέμα δεν είναι τόσο οικονομικό (η ασφάλεια των παιδιών δεν έχει αντίτιμο), αλλά καθαρά επικοινωνιακό. Ακόμα και για τις παιδικές χαρές στο δήμο Πειραιά...