Latest News

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού

«Δεν θα είναι εύκολη η πορεία, αλλά με ενότητα, συνεργασία και σύνεση τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν» τόνισε ο νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας Λουκάς Παπαδήμος. Επισήμανε ότι η...
...η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές που θα γίνουν από εδώ και στο εξής θα έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία της χώρας ότι η θέση της χώρας είναι στην Ευρωζώνη.Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή είναι μεγάλη και μεγάλη ευθύνη την ανάληψη της προεδρίας της κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και διευκρίνισε ότι δεν έθεσε κανένα όρο προς τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακριβής χρόνος εκλογών, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο. Αναλυτικότερα ο νέος πρωθυπουργός επισήμανε ότι «Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιλογές που θα κάνει, και οι οποίες προφανώς έχουν προσυμφωνηθεί, για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του. «Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας», είπε διευκρινίζοντας ότι δεν είναι πολιτικός αλλά ότι έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παρά τα βήματα που έχουν γίνει», δήλωσε προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν αν είμαστε ενωμένοι». Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι «η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική με ευθύνη την υπογραφή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και την εφαρμογή της πολιτικής που συνδέεται με τις αυτές αποφάσεις.
Όπως είπε, «η συμμετοχή στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας».