Latest News

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Άλλο απεργία, άλλο αργία...

Στα...κάγκελα ανέβηκε ξανά ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, κάνοντας "επαναστατική" γυμναστική. Αυτή τη φορά, έκανε "ρεσάλτο" για το ψωμί των εργαζομένων του Δήμου, προκειμένου να μην χάσουν...μεροκάματα για την περίοδο των κινητοποιήσεων. 
«Δεν θα κοπεί κανένα μεροκάματο δημοτικού υπαλλήλου από τον Πειραιά» διαμηνύει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να περικοπούν αποδοχές των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα Νομικά πρόσωπα των Δήμων ακόμη και αν είχαν «σημάνει το δελτίο παρουσίας τους» τις ημέρες κινητοποιήσεων. 'Οπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, «αυτή η απόφαση είναι παράνομη και αντιδημοκρατική και δεν πρόκειται να την εφαρμόσουμε. Οι εργαζόμενοι που ήταν στη δουλειά τους και εργάσθηκαν θα πληρωθούν κανονικά με προσωπική μου εντολή. Δεν μπορείς να κόβεις το μεροκάματο ανθρώπων που δούλεψαν για το ψωμί της οικογένειάς τους. Αυτό δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και ανήθικο».
Ο Β. Μιχαλολιάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα πράξει το αυτονόητο και θα πάρει πίσω μια απόφαση που έτσι και αλλιώς η εφαρμογή της θα σήμαινε παράβαση του νομού και της ηθικής.

@ Η φωτογραφία είναι "δώρο" από το megalo-limani.blogspot.com  "timeo Danaos et dona ferentes"