Latest News

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η ανατομία μιας συνέντευξης

Μπορεί να μην ήμασταν παρόντες στη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, τόσο οι πληροφορίες που αλιεύσαμε όσο και το γεγονός πως μεταδιδόταν από web, μας...

...βοήθησε να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Αν και ο δήμαρχος Πειραιά ανέδειξε τη διεκδικητικότητα και το συγκρουσιακό του χαρακτήρα, ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει «είδηση». Η ομιλία του θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη και πιο πρωτότυπη θεματολογικά. Δυστυχώς, ακολούθησε την περπατημένη, δηλαδή, αναφέρθηκε στη συμμαχία εργαζομένων-δήμου Πειραιά, δήλωσε (ξανά) πως το λιμάνι δεν πωλείται και γενικότερα φάνηκε πως επιδίωξη του δεν ήταν να εκπλήξει δημοσιογραφικά. Το μόνο καινούργιο ίσως ήταν τα σχόλια του για τους... αργοπορημένους!  Οι δηλώσεις του τύπου «όσοι ήρθαν ήρθαν, θα κλειδώσουμε την πόρτα» και το παράπονό του ότι δεν τον παίζουν τα «μεγάλα μέσα», μπορεί να ειπώθηκαν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέδειξαν όμως την αγωνία του Μιχαλολιάκου για προβολή.

@  Ξαναγράφουμε μια συνέντευξη τύπου για να έχει επικοινωνιακό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικά στοιχεία, που πλαισιώνουν και θα αναδεικνύουν το θέμα. Θεωρίες κι εκθέσεις ιδεών δύσκολα θα "παίξουν" στα Μέσα.