Latest News

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο μεγάλος νικητής της δημοπρασίας

 Στον απόηχο της δημοπρασίας του συλλεκτικού αυτοκινήτου του πειραιώτη ευεργέτη Κρίτωνα Δηλαβέρη στο Βεάκειο, γίνεται πολύ λόγος αν τελικά τα 405.000 ευρώ είναι πολλά ή λίγα λεφτά για τον... 
...Γερμανό Ράϊαν Χίλντεμπραντ.
 Η αρχική τιμή εκκίνησης για τη MERCEDES 300 SL, κατασκευής 1960 ήταν 240.000 ευρώ και δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν πως δεν πρόκειται να πιάσει αυτά τα χρήματα το αυτοκίνητο-αντίκα που είχε εγκαταλειφθεί από το 1972 στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά. Οι γνώστες του είδους εκτιμούσαν ότι η τιμή του σπάνιου αυτοκινήτου με την εργαστηριακή μεταλλική οροφή μπορεί να φθάσει γύρω στα 400-500.000 ευρώ, καθώς, όπως έλεγαν, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί για το συλλεκτικό μοντέλο στις τελευταίες δημοπρασίες του εξωτερικού. Άλλοι λένε πως ο Γερμανός πολυεκατομμυριούχος είναι μανιώδης συλλέκτης και θα μπορούσε να δώσει ακόμα και ένα εκατομμύριο ευρώ για να αποκτήσει το προσωπικό αυτοκίνητο του Κρ. Δηλαβέρη.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει από την εξέλιξη, αφού από το πουθενά κατόρθωσε να βάλει στα ταμεία του Δήμου το ποσόν των 405.000 ευρώ που προορίζονται για την ανάπλαση του κτήματος Δηλαβέρη, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων επί της λεωφόρου Θηβών.  
@ Μακάρι, ο μεγάλος νικητής της δημοπρασίας να είναι τελικά ο Πειραιάς...