Latest News

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καθαρές κουβέντες (και) για τα σκουπίδια


Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν μπερδευτεί με τις τοποθετήσεις του δημάρχου στο θέμα των απορριμμάτων. 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ανοικτός στη συμμετοχή ιδιωτών - προτείνεται μάλιστα να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ- για τη δημιουργία...  εργοστασίου αξιοποίησης απορριμάτων στο Σχιστό.  Αντίθετα, τάσσεται κατά της επέμβασης του ιδιωτικού τομέα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και τονίζει πως ο τομέας της καθαριότητας πρέπει να παραμείνει δημόσιος. Είναι τόσο κάθετη η τοποθέτησή του, που έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έδωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες γιατί εξυπηρετεί «συμφέροντα», όπως είπε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. 
Ωστόσο ακούστηκε και κάτι ακόμα από τον δήμαρχο Πειραιά που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Όταν εισηγήθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, για τη δημιουργία εργοστασίου στερεών αποβλήτων στο οικόπεδο του Σχιστού, δήλωσε μεταξύ άλλων πως το εργοστάσιο αξιοποίησης απορριμάτων θα μπορούσε να είναι διαδημοτικό, κρατικό, της Περιφέρειας, ή ακόμα και Σ.Δ.Ι.Τ.(Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). 
Άρα, η δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου δεν έχει πρόβλημα να μπει ιδιώτης στο εργοστάσιο στο Σχιστό. Και όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα, αλλά στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Στέλιος Διαμαντίδης, τονίζει πως πρέπει «να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών στα επενδυτικά σχέδια, και να χρηματοδοτηθούν μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ». 
Συμπερασματικά, ο δήμαρχος είναι κατά των ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά σε ό,τι αφορά στο εργοστάσιο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο Σχιστό, φαίνεται πως η πόρτα για τους ιδιώτες είναι διάπλατα ανοικτή. Και μάλιστα πόρτα που έχει ταμπέλα με ονοματεπώνυμο.
@ Καλό είναι να μιλάμε με καθαρές κουβέντες για το θέμα των σκουπιδιών, επειδή οι καιροί είναι πονηροί και πάρα πολύ δύσκολοι για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα...