Latest News

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έπαιρναν 30.000 ευρώ ο καθένας τον χρόνο και τώρα -λέει - δέχονται να εργάζονται εθελοντικά!


Μοιάζει απίστευτο, αλλά έτσι λένε για τους δύο γιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων του Πειραιά. Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν ξανά... τα Δημοτικά Ιατρεία, τα οποία εγκαινιάστηκαν επί δημοτικής αρχής Παν. Φασούλα και έκτοτε το θέμα ξεχάστηκε. Ακόμα και το λουκέτο που μπήκε, το πληροφορηθήκαμε από σπόντα, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης ζήτησε να ενημερωθεί από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, γιατί έπαψαν να λειτουργούν. 
Την απάντηση έδωσε η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά, η οποία δήλωσε πως μπήκε λουκέτο στα Δημοτικά Ιατρεία επειδή είχαν λήξει οι συμβάσεις των γιατρών. Η κ. Καλαγιά επεσήμανε πως οι συμβάσεις των δύο γιατρών (ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος) δεν ανανεώθηκαν και ήταν ασύμφορες οικονομικά, αφού οι δύο γιατροί στοίχιζαν ετησίως 60.000 ευρώ για να πηγαίνουν το πρωί και να φεύγουν το μεσημέρι. 
Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε πως θέλει να δημιουργήσει Δημοτικά Ιατρεία και στις 5 Κοινότητες του Πειραιά, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο. 
@Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου, πως έχει συζητήσει με τους δύο γιατρούς (που έπαιρναν 30.000 ευρώ έκαστος τον χρόνο ) και δέχονται να δουλέψουν εθελοντικά. Αυτό και αν είναι…είδηση!