Latest News

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Βρήκαν τη Δέσποινα μέσω facebook

Ύστερα από σχεδόν δύο βδομάδες εντοπίσθηκε τελικά το 14χρονο κορίτσι που αναζητούσαν η οικογένειά της, η Αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού». 
Η δεκατετράχρονη είχε φύγει από το σπίτι της στα Καμίνια και δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής μέχρι....
... το περασμένο Σάββατο. Τότε, μπήκε στο προφίλ της στο facebook, το οποίο, όμως, παρακολουθούσε η Αστυνομία. Ακολουθώντας το ηλεκτρονικό ίχνος οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Ασφάλειας την εντόπισαν σε διαμέρισμα στον Αγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα, χρειάστηκε να δώσουν «μάχη» με τους έξι αλλοδαπούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα, μαζί με το κορίτσι.
Η 14χρονη, η οποία είναι αδελφή μπασκετμπολίστα, το βράδυ της 24ης Αυγούστου και ύστερα από καβγά που είχε με φίλο της εγκατέλειψε το πατρικό της σπίτι στα Καμίνια. Πήγε στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και εκεί περιπλανήθηκε για αρκετή ώρα, μέχρις ότου προσεγγίστηκε από 30χρονο με καταγωγή από το Κονγκό.
Αυτός την έπεισε πως μπορούσε να της προσφέρει στέγη. Η ανήλικη τον ακολούθησε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με 11 ακόμη συμπατριώτες του. Η οικογένειά της το ίδιο βράδυ κατήγγειλε την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων. Ακολούθησε κινητοποίηση της Αστυνομίας, του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συγγενών της. Παράλληλα δεκάδες φίλοι της κατέκλυσαν το Διαδίκτυο με σχετικές αναρτήσεις και φωτογραφίες ζητώντας πληροφορίες και στοιχεία.
Η αναζήτησή της έμενε χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι το προηγούμενο Σάββατο. Η 14χρονη, συνοδευόμενη από έναν εκ των αλλοδαπών, πήγε σε Ιντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για να ελέγξει τα μηνύματα που είχε στο facebook. Αμέσως «χτύπησε» συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν το Ιντερνετ καφέ και στη συνέχεια με έρευνα πόρτα πόρτα με τη φωτογραφία του κοριτσιού προσπάθησαν να εντοπίσουν και το ίδιο. Χθες το πρωί η Αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που ειδοποίησε πως η 14χρονη βρισκόταν μέσα σε συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Εις βάρος του 30χρονου από το Κονγκό, που την έφερε στο διαμέρισμα, ασκήθηκε δίωξη για εκούσια απαγωγή και αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ για 5 άλλους συμπατριώτες του που επίσης συνελήφθησαν ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.