Latest News

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ποιο ποδοσφαιριστή μπλέκουν σε απάτη

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη-μαμούθ με θύματα κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους κοσμοπολίτικων νησιών της χώρας μας. Ο άσος των γηπέδων κατηγορείται ότι μαζί με τρεις συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν πλαστές πιστωτικές κάρτες και αποσπούσαν από πανάκριβα ρολόγια μέχρι χρυσαφικά....

αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. 
Η απίστευτη ιστορία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» αναμένεται να συγκλονίσει όχι μόνο τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και όλο το πανελλήνιο. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο παρελθόν σε κορυφαία ομάδα της Super League, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε τον διακαή πόθο ποδοσφαιρικών σωματείων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα και αμέσως υπέγραψε «μετά βαΐων και κλάδων» σε μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του πρώην ΠΟΚ.
Ολοι περίμεναν από εκείνον να αποδείξει και εντός του γηπέδου τις «περγαμηνές» με τις οποίες είχε πάει στην ομάδα.

Δυστυχώς όμως, για τον μικρό η θέση όπου αγωνιζόταν ήταν... κατειλημμένη μόνιμα από έναν τεράστιου ταλέντου ποδοσφαιριστή και έτσι δεν του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να αναδειχθεί. Μετά δόθηκε δανεικός σε ομάδες του Λεκανοπεδίου, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή και έπαιξε σε ομάδα της βόρειας Ελλάδας. Σύντομα τον ζήτησαν από ομάδα του εξωτερικού, όπου και απέδειξε το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του.


Η σύλληψη

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής συνελήφθη μαζί με την παρέα του στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου. Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού τούς περίμεναν να αποβιβαστούν από το «Blue Star 1» καθώς είχαν πληροφορίες ότι έρχονταν στο «σμαραγδένιο νησί» για να συνεχίσουν τις αγορές με κάρτες-μαϊμού. Στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. τους, μάρκας Golf, οι λιμενικοί ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό, μόνο από τα ψώνια που είχαν κάνει από δύο χρυσοχοεία και ένα ακόμη κατάστημα στην Καρδάμαινα της Κω: τρία πανάκριβα ρολόγια διάσημων οίκων, μία κασετίνα με μία αλυσίδα λαιμού και ένα δαχτυλίδι, ένας χρυσός αναπτήρας Dupont, ένα iPod, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Escada, μία επάργυρη σκακιέρα και 2.000 ευρώ!

Σε ειδική κρύπτη υπήρχαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που «διάβαζε» τις μαγνητοταινίες πραγματικών πιστωτικών καρτών και κατέγραφε τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών, δίνοντας στους δράστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τριάντα έξι κάρτες-κλώνους.
Ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας παραδέχτηκε ότι το είχε αγοράσει στη Μόσχα πληρώνοντας 1.000 ευρώ, αλλά ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε τις άγραφες πιστωτικές κάρτες και τα στοιχεία τους από το Διαδίκτυο!

Τι είπαν

Οι τρεις συνεργοί του 24χρονου ποδοσφαιριστή και ο ίδιος οδηγήθηκαν αρχικά στον αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους παρέπεμψε λόγω αρμοδιότητας στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω. Εκείνη τους άσκησε διώξεις για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, απάτες και κλοπές κατ' εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όλες σε βαθμό κακουργήματος.  
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πάντως δήλωσε ότι αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη χρήση των πλαστών καρτών, αλλά δεν εξήγησε πώς και γιατί έκανε διακοπές με τους υπόλοιπους δράστες.

Αντίθετα, ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι σύντροφοί του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει προκαλέσει οικονομική βλάβη σε κανέναν επιχειρηματία της Ελλάδας. Οπως είπε, οι αριθμοί των καρτών που χρησιμοποιούσε ανήκουν αποκλειστικά σε Αμερικανούς πολίτες και διαβεβαίωσε τον εισαγγελέα ότι όλες οι αγορές που έκανε με τις πλαστές πιστωτικές κάρτες έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν!


Ο 27χρονος αδελφός του φερόμενου ως αρχηγού, που συνελήφθη μαζί του, αρνήθηκε να δώσει κατάθεση στο Λιμενικό και να μιλήσει στον εισαγγελέα, δηλώνοντας πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στο δικαστήριο. Η τέταρτη κατηγορούμενη είναι μια 21χρονη στριπτιζέζ που, όπως είπε, γνώρισε τους υπόλοιπους κατηγορουμένους σε ένα live show στο οποίο εργάζεται στο Νέο Ηράκλειο και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη σπείρα.


Ο σκληρός αρχηγός της σπείρας

Ως αρχηγός της σπείρας που χρησιμοποιούσε πλαστές πιστωτικές κάρτες και αποσπούσε από ακριβά ρολόγια μέχρι και χρυσαφικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ φέρεται ο 31χρονος που δήλωσε ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Μόσχας. Ομως, όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για «σκληρό» στρατιωτικό, με ιδιαίτερη εκπαίδευση, που έχει αποφοιτήσει από την ελληνική Σχολή Ευελπίδων και τη Σχολή Ειδικού Πολέμου, από την οποία βγαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν ικανότητες κομάντο!

Πώς τους πέρασαν χειροπέδες

Αρχικά η σπείρα έκανε «περιοδεία» στα Δωδεκάνησα και είχε εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στην Κω και την Κάλυμνο χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες που κατασκεύαζαν τα μέλη της με ειδικό μηχάνημα. Ομως, οι άντρες του Λιμενικού που είχαν τις κατάλληλες πληροφορίες περίμεναν τον 24χρονο ποδοσφαιριστή και τους φερόμενους ως συνεργάτες του στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου. Αφού η παρέα αποβιβάστηκε από το «Blue Star 1», τους πέρασαν χειροπέδες μετά και την έρευνα στο αμάξι τους όπου βρέθηκε ο «θησαυρός», αλλά και το μηχάνημα που «διάβαζε» τις μαγνητοταινίες των πραγματικών πιστωτικών καρτών. Χθες η τετραμελής σπείρα πέρασε την πόρτα του ανακριτή που αφού τους όρισε τακτική δικάσιμο, τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Espressonews.gr