Latest News

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πιάστηκε αδιάβαστος...


 Αν και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν συνηθίζει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του (πως θα μπορούσε άλλωστε), ωστόσο απέφυγε να πάρει σαφή θέση για τι προτίθεται να πράξει με το πόρισμα για το "ΚΑΝΑΛΙ 1". Δύο φορές πήρε το λόγο και κατάφερε...
... να μην πει τίποτα συγκεκριμένο για ένα θέμα που δεν χώρανε μισόλογα από πολιτικής και ηθικής άποψης. 
Επιπλέον ο δήμαρχος έδωσε την εντύπωση πως δεν έχει μπει καν στο κόπο να διαβάσει το πόρισμα των ελεγκτών, αν και όπως λέει συχνά, η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
Έτσι, μάλλον, εκτέθηκε απ΄όσα ανέφερε και του έχουν μεταφέρει συνεργάτες του, που όχι μόνο είχαν γνώση τι συνέβαινε, αλλά είχαν και συμμετοχή σε όσα γίνονται από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ.
«Το πόρισμα έχει ασάφειες και θα στείλουμε επιστολή στους ελεγκτές για διευκρινίσεις και να μας πουν  τι πρέπει να κάνουμε» περιορίστηκε να πει ο δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήσεις για τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «ΚΑΝΑΛΙ 1». 
Απορίας άξιο είναι τι δεν έχει καταλάβει ή τι κάνει πως δεν έχει καταλάβει ο δήμαρχος Πειραιά. Παράτυπες προσλήψεις, παράνομες μετατάξεις και ένα σωρό αίολες αποφάσεις που ζητούν άμεση ανάκληση, γιατί κάποιοι συνεχίζουν να πληρώνονται από τη ΔΗΡΑΠ (μιλάμε για δημοτικό χρήμα), ενώ θα έπρεπε να έχουν πάει σπίτι τους ή να έχουν πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα. 
Μήπως κρατάει τόσο χαμηλούς τόνους για να καλύψει στενούς συνεργάτες του, που εμπλέκονται στις παρατυπίες; Γιατί δεν ζητά από το νομικό τμήμα του δήμου Πειραιά, να του διευκρινίσει τις ασάφειες;
@ Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί ουδείς να κάνει τον ανήξερο γιατί αδικεί τον εαυτό του και την πολιτική του ιστορία, αλλά και υποτιμά τη νοημοσύνη του πειραικού λαού.