Latest News

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πυρά για το πόρισμα της ΔΗΡΑΠ

Να δημοσιοποιήσει το πόρισμα για το «ΚΑΝΑΛΙ 1», ζήτησε από τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο ο Γιάννης Μίχας κατά τη...



διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τόνισε πως τα αποτελέσματα του πορίσματος δικαιώνουν την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τις μετατάξεις ως «εξόφθαλμα» ρουσφετολογικές. Μάλιστα έκανε λόγο και για την πρόσληψη του γιου της πρώην προέδρου, τονίζοντας: «εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογική η πρόσληψη του γιου της, η πρώην πρόεδρος τον μονιμοποίησε στη ΔΗ.ΡΑ.Π. και προσπάθησε να τον στείλει στο δήμο Πειραιά». Ο Γιάννης Μίχας κάλεσε τον δήμαρχο Πειραιά, να ανακαλέσει τις μετατάξεις, τονίζοντας πως «δικοί του άνθρωποι» φέρουν βαρύτατες ευθύνες. Για όσους το έχουν ξεχάσει ή δεν τους βολεύει να το θυμούνται, ο Μίχας ανήκει στον ίδιο κομματικό χώρο (το ΠΑ.ΣΟ.Κ.) που ανήκει και η πρώην Διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος σημειώνει τα εξής :

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα
του διαχειριστικού ελέγχου για το Κανάλι 1

"Να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος – καταπέλτη του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Κανάλι 1 του Πειραιά και να προχωρήσει χωρίς άλλες χρονοτριβές σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ισονομίας και την απόδοση της δικαιοσύνης κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Πρόκειται για την υπόθεση της μη νόμιμης μετάταξης 19 υπαλλήλων από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά στον Δήμο με απόφαση που υπεγράφη στις   31-12-2010, μια μέρα δηλαδή πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με ταυτόχρονη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης από Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε μονίμους.

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Μίχας τόνισε ότι στην υπόθεση των 19 όπως αποκάλυψε το πόρισμα των Ελεγκτών έχουν γίνει σημεία και τέρατα και ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση πελατειακής και ρουσφετολογικής λειτουργίας. «Και προσέξτε,» συμπλήρωσε «μιλάμε για έρευνα του Σώματος για μία υπόθεση. Φανταστείτε τι μπορεί να βγάλει ο διαχειριστικός έλεγχος συνολικά για τη λειτουργία και τις δαπάνες της ΔΗΡΑΠ σε βάθος χρόνου όπως έχουμε ζητήσει.»

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μίχας κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου και για δικές της ευθύνες διότι η παράταξή του αλλά και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου τα είχαν καταγγείλει εδώ και μήνες χωρίς να γίνει τίποτα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα θα γίνουν όσα προτείνουν οι ελεγκτές και δεν θα βρεθούν δικαιολογίες για νέες καθυστερήσεις.     

Κλείνοντας σημείωσε ότι σε περίπτωση που ο Δήμος δεν προχωρήσει στη σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης , η παράταξή του θα προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνονται αναγκαίες για την προστασία των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.
@ Φαίνεται πως ο άνθρωπος έχει διαβάσει το πόρισμα για το "ΚΑΝΑΛΙ 1"...