Latest News

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αθωώθηκε ο Ντομινίκ Στρος Κάν


Διασύρθηκε και διαπομπεύθηκε για κάτι που τελικά ουδέποτε έπραξε, όπως προκύπτει από την κατάπτωση του κατηγορητηρίου, ο Ντομινίκ Στρος Καν. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ που σε μια νύχτα έγινε....... από πρωταγωνιστής των εξελίξεων αποδιοπομπαίος τράγος της ηθικής του συστήματος είναι αθώος με βάση την πρόταση του Σάιρους Βανς. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα και αν είναι αθωωτική τότε ανοίγει ο δρόμος για την άμεση επιστροφή του DSK στη Γαλλία.
Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, δήλωσαν ότι όλες οι κατηγορίες που βάρυναν τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατερρίφθησαν. Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή απέβη η κατάθεση της καμαριέρας Νασιφάτου Ντιαλό, η οποία όπως μεταδίδεται, όχι μόνον δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, αλλά έκανε τους εισαγγελείς να πουν πως τα ψέματα της είναι συντριπτικά.
Το σχετικό με τα συμπεράσματα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης έγγραφο εστάλη σε δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με τη σαφή και αποφασιστικής σημασίας επισήμανση: «Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχουμε πειστεί για την ενοχή του κατηγορούμενου».
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε με επιστολή του προς το δικαστή Μάικλ Ομπους, να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος Καν, με αποτέλεσμα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.
Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας Βανς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι η Νασιφάτου Ντιαλό και ο Ντομινίκ Στρος «είχαν σεξουαλική σχέση, η οποία πολύ πιθανόν να διαλύθηκε» -γεγονός που ερευνάται ακόμη- δεν σημαίνει πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ την εξανάγκασε σε οποιαδήποτε ερωτική επαφή.
Την ίδια ώρα στη Γαλλία διάχυτη είναι η ικανοποίηση στις τάξεις των Σοσιαλιστών για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση.
Η πρώην γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, η οποία αντικατέστησε τον Στρος Καν ως υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ χαρούμενη», σημειώνοντας πάτνως, πως πρέπει πρώτα να «περιμένουμε την ετυμηγορία».