Latest News

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ένα οικόπεδο- φιλέτο με τρία ερωτήματα

Πρόκειται για οικόπεδο-φιλέτo στην Καστέλλα. Μιλάμε για την έκταση περίπου ενός στρέμματος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Νεωρείων που αποκτήθηκε από τον Ο.Σ.Κ. ......πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Τότε προχώρησε σε απαλλοτριώσεις κι έδιωξε τους ιδιοκτήτες, δίνοντας τους αποζημιώσεις ψίχουλα, προκειμένου να γίνει σχολείο. Τα χρόνια πέρασαν, τα σχέδια του ΟΣΚ δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα και ο χώρος παρέμεινε ανεκμετάλλευτος. 
Τώρα εμφανίστηκε ο Δήμος Πειραιά και ανέλαβε δράση. Με μπουλντόζες εισέβαλε αυθαίρετα και καταπάτησε το περιφραγμένο οικοπέδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ. Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε πως θέλει να μετατρέψει το οικόπεδο σε χώρο πρασίνου και παιδική χαρά.  Η όλη επιχείρηση με στελέχη της διοίκησης και εργαζόμενους του Δήμου θύμιζε κακοστημένο σόου, όπως φάνηκε τουλάχιστον στάλθηκαν από τις σχετικές φωτογραφίες.  
@Αλήθεια τι λέει ο ΟΣΚ για την τύχη του οικοπέδου που απαλλοτρίωσε για να γίνει σχολείο; 
@ Πως ο Δήμος μπορεί να προχωρά σε τέτοιους είδους ενέργειες και να εξαγγέλλει παρεμβάσεις σε χώρους που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του, ενώ θα έπρεπε να υπάρξει συννενόηση με τον Οργανισμό; 
@ Τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά ή θυμίζουν παιδική χαρά;