Latest News

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Το αυτονόητο για τις αμαρτίες των άλλων

Η κίνηση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση με τις καταπατήσεις εκτάσεων του Δήμου στο Σχιστό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... 


... ως αυτονόητη. Δηλαδή, όταν ένας δήμαρχος διαπιστώνει ότι έχει καταπαταθεί περιουσία του Δήμου, οφείλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, να ζητήσει την τιμωρία των υπευθύνων και να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας τα δικαιώματα των Δημοτών.  
Σε αντίθετη, περίπτωση θα είναι κι αυτός υπόλογος για μια καραμπινάτη παρανομία, που μπορεί να μην διέπραξε ο ίδιος, αλλά εύκολα θα κατηγορεί πως συγκαλύφθηκε (και)κατά την διάρκεια της θητείας του.
Σήμερα για έναν πολιτικό, που θέλει να έχει το "κούτελό του καθαρό", δεν είναι ό,τι καλύτερο να φορτώνεται αμαρτίες των προηγούμενων.
Με αυτήν την έννοια η κίνηση Μιχαλολιάκου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να εφαρμοστεί και σ' άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα με το πόρισμα για τη ΔΗΡΑΠ. Όσοι έχουν ευθύνες για λάθη ή παραλείψεις να πάνε και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη,
Αυτό όσο δεν γίνεται ή αργεί να γίνει  με ευθύνη της δημοτικής αρχής, τόσο θα συνεχίζει να αποτελεί βόμβα που θα σκάσει στα χέρια της διοίκησης του Δήμου.   
@ Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...