Latest News

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πόρισμα-καταπέλτης για το "ΚΑΝΑΛΙ 1"



Με παράτυπες διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ κατάφεραν να "τρυπώνουν" στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά. Οι προσλήψεις-ρουσφέτια γίνονταν μόνο με την υπογραφή της προέδρου και με διαδικασίες- εξπρές τους έκαναν σύμβαση αορίστου χρόνου. Χωρίς καν να διαθέτουν  τις νόμιμες προϋποθέσεις προσπάθησαν να πάρουν και μετάταξη στο Δήμο.
Κάπως έτσι περιγράφει το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που αποκαλύπτει σωρεία παρατυπιών στη διαχείριση της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ 1», επί θητείας Φασούλα. Στο πόρισμα...
...περιγράφεται κάθαρα πως μεθοδεύτηκαν οι 19 ρουσφετολογικές μετατάξεις του από τη ΔΗ.ΡΑ.Π στο δήμο Πειραιά, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με μια απλή υπογραφή της πρώην προέδρου, η οποία έκανε μόνιμο εν μια νυκτί στη ΔΗ.ΡΑ.Π και τον γιο της! Τ
ουλάχιστον 8 από τους 19 υπαλλήλους στο "ΚΑΝΑΛΙ 1" δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να πάρουν μετάταξη στο Δήμο. Χαρακτηρικότερη είναι η περίπτωση του γιου της πρώην προέδρου, ο οποίος παράλληλα προσελήφθη παράτυπα σε 18μηνα του δήμου Πειραιά! Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται πως  τουλάχιστον δύο δημοτικοί υπάλληλοι πληρώνονταν ΠΑΡΑΤΥΠΑ και από τον δήμο και από τη ΔΗΡΑΠ. Μάλιστα, οι ελεγκτές τους καλούν να επιστρέψουν πίσω στο Δήμο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα με την ανοχή της νυν διοίκησης της ΔΗΡΑΠ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πόρισμα έχει σταλεί στο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, καλώντας τον ΞΕΚΑΘΑΡΑ να ανακαλέσει το ΦΕΚ των 19 μετατάξεων, να διερευνήσει τις παράτυπες προσλήψεις και να πράξει άμεσα τα δέοντα, ενώ θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες στα αρμόδια δικαστήρια.