Latest News

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι πρώην, το φέσι και τα deal

Όσους μιλούσαν ελληνικά είχε «φεσώσει» η πρώην δημοτική αρχή του Παν. Φασούλα. Πώς να ερμηνευθεί διαφορετικά το γεγονός, ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, εισηγήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τη λήψη δανείου ύψους 9.900.000 ευρώ για...
...πληρωμή οφειλών προς τρίτους; Μεγάλο ήταν το φαγοπότι και το γνώριζαν όλοι. Προμηθευτές, εργολάβοι και «ρουφιάνοι» της πόλης (ονόματα δεν γράφουμε αν και οι υπολήψεις είναι απόλυτα θιγμένες) έκαναν «χρυσές» δουλειές με την "πράσινη" διοίκηση και θησαύριζαν εις βάρος του πειραϊκού λαού. Η κατάσταση είχε ξεφύγει και αποτυπώνεται γλαφυρά στη φράση του Βασίλη Μιχαλολιάκου: «Ο Πειραιάς δεν έχει λεφτά και αν δεν τους πληρώσουμε θα μας πάνε δικαστικώς». Δεν είναι τραγικό, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία να αναγκάζεται ο δήμος να λαμβάνει δάνειο, και μάλιστα τόσο υψηλό, για να ξοφλήσει τα «deal» των προηγούμενων; Θεωρούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία όλων όσων οφείλονται χρήματα από το δήμο Πειραιά και για ποιες ακριβώς υπηρεσίες-παροχές.
@Ο πειραϊκός λαός δικαιούται να μάθει «ποιοι έφαγαν τα λεφτά του». Το παραμύθι τελείωσε. Η αλήθεια μόλις τώρα αρχίζει. Τουλάχιστον μέσα από το «Reportaz Net».