Latest News

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη απορία του "Χασάν" για το Παζάρι


 Ο "Χασάν" είναι ένας από τους μικροπωλητές στο Παζάρι του Πειραιά. Κάθε Κυριακή κάθεται δίπλα στον πάγκο και πουλά παπούτσια για να βγάλει το μεροκάματο. Αυτή τη φορά όμως ήταν λίγο διαφορετικά για τον αλλοδαπό μικροπωλητή. Όπως βλέπεται στη διπλανή φωτογραφία, έμεινε με το παπούτσι στα χέρια  κι έχει την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Αν θέλετε να μάθετε τι προκάλεσε την απορία του "Χασάν", τότε αρκεί να...
... μπείτε στον κόπο να διαβάσετε το δελτίο τύπου για την επίσκεψη του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου στο Παζάρι.


"Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε σήμερα το παζάρι για να επιθεωρήσει την τήρηση των νέων κανόνων λειτουργίας του, που ψήφισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Το Δήμαρχο συνόδευαν: η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημοσίων, Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Κυριακάτικη Αγορά κ.. Κορίνα Λαουλάκου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα καθαριότητας κ. Ηλίας Κατσαφάδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Διαπαραταξιακής επιτροπής κ. Γιάννης Μαστρονικόλας, , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής κ. Δημήτρης Αρμενάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος. Μετά το τέλος της επίσκεψης στο παζάρι, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα ήμουν υπερβολικός αν έλεγα ότι είναι η καλύτερη μου μέρα, η σημερινή, από την ώρα που εξελέγην Δήμαρχος του Πειραιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας το οποίο βάζει τάξη στο παζάρι και επιβάλλει τη νομιμότητα. Βάζει τέρμα στους νονούς και τους προστάτες. Με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι κανόνες που θεσπίσαμε τηρούνται. Τη νομιμότητα αυτή θα την υπερασπιζόμαστε από τους πάσης φύσεως παρανόμους, κάθε Κυριακή από το πρωί που ανοίγει μέχρι τις 4μ.μ. που κλείνει. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους μικροπωλητές να βελτιώσουμε και την ποιότητα των εμπορευμάτων ώστε να γίνουν ελκυστικότερα και θα προσθέσουμε και άλλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας του παζαριού. Θα ήμουν άδικος αν δεν εξέφραζα θερμότατες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής. Είναι ένας θεσμός που τον καθιερώνουμε. Ομόφωνα καταλήξαμε στη διαδικασία - οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτό είναι ένα κίνητρο να καθιερώσουμε τις Διαπαραταξιακές Επιτροπές για όλα τα μεγάλα θέματα: καθαριότητα, δάνειο κ.ά. Όλα αυτά μπαίνουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και ο Πειραιάς ξαναχαμογελάει με αισιοδοξία και με ελπίδα για το μέλλον». 
Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο, του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και 34ου Συντάγματος, από τους αδελφούς Χάλαρη, προκειμένου να τοποθετηθούν εικαστικά δεδομένα και μηνύματα που αφορούν τον Πειραιά και το παζάρι. Με τον τρόπο αυτό, το κτίριο αυτό που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης θα διαφημίζει τον Πειραιά". 
@ Ο "Χασάν" μπορεί να μην κατάλαβε τίποτα, αλλά φοβάται πως κάτι δεν πάει καλά στο Παζάρι...