Latest News

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το καλαμπούρι με το "Κανάλι 1"

Για γέλια και για κλάματα είναι όσα ακούγονται να λέγονται τελευταία από επίσημα και μη χείλια, για το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. 
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά...
...για το πολύπαθο ιστορικό ραδιόφωνο "Κανάλι1".
Σταματήσαμε να γράφουμε για ένα διάστημα απλώς για να δώσουμε το χρόνο στη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ ν' αποκτήσει εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο κτίριο της Ευριπίδου. 
Όμως όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή κάποια στιγμή τελειώνουν και τότε έρχεται η ώρα της αλήθειας. Από την στιγμή μάλιστα που ο διαχειριστικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και πλέον δεν υπάρχει ούτε το άλλοθι της άγνοιας. 
Αν οι αρμόδιοι δεν κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία για τα πεπραγμένα στη ΔΗΡΑΠ και δεν δρομολογήσουν τις διαδικασίες για ν' αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν για την οικονομική διαχείριση δημοτικού χρήματος, αλλά και για τις υπόλοιπες αλχημείες της προηγούμενης διοίκησης. 
 Αν δεν υπάρξει πλήρης διαφάνεια και επιλέξουν να εφαρμόσουν την παλιά αποτυχημένη τακτική του "κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου". 
Αν δεν υπάρξουν κυρώσεις σε όσους από τους 19 υπαλλήλους της ΔΗΡΑΠ που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου για να πάρουν μετάταξη και τους περάσουν στο Δήμο με τη χαζομάρα περί οικονομικής ελάφρυνσης της ΔΗΡΑΠ.
( Άλλο οικονομική εξυγίανση κι άλλο δια-παραταξιακή συγκάλυψη για τα ρουσφέτια της ντροπής ή για να το πούμε αλλιώς τι δουλειά έχουν δημοσιογράφοι και ηχολήπτες, τα παιδιά και τα "ορφανά" των προηγούμενων στο δημαρχείο;) 
Αν η σημερινή διοίκηση δεν δημοσιοποιήσει όσα "σημεία και τέρατα" έκαναν στο παρελθόν οι προηγούμενες διοικήσεις στο "Κανάλι 1"  ( το οποίο κοστίζει ακριβά - ετήσιος φετινός προϋπολογισμός περί τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ- και δεν ακούγεται πέρα από τα ασανσέρ του Δήμου, καθώς αρκετά από τα "παρατράγουδα" συνεχίζονται ακόμα, λες και δεν πέρασε μια μέρα). 
Τότε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του (τις δικές του και των άλλων) γιατί από την 1η Ιουλίου θ' αρχίσουμε ν' αποκαλύπτουμε όσα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας για το δημοτικό ραδιόφωνο.
@ Όσο μας αφορά τουλάχιστον αυτό το καλαμπούρι με το "Κανάλι 1" θα σταματήσει στο τέλος του μήνα. Από κει και πέρα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αλλά να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε απέναντι, κουμπάροι...