Latest News

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά...

Με μια φράση- σκούπα φαίνεται πως "καθάρισε" τους
"παλιούς" ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος προσέλαβε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 180 νέους συνεργάτες!
Πρόκειται για τους νέους…


… εργαζόμενους στην καθαριότητα που όπως λέει ο  ίδιος  «είναι οι κατεξοχήν συνεργάτες μου».



Μιλώντας στους νέους εργάτες καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που  προσελήφθησαν πρόσφατα στο Δήμο, είπε μεταξύ άλλων : "Έχουμε μια καλή ομάδα διοικητική, διευθυντική, δεν θέλουμε να είμαστε χωροφύλακες, δηλαδή αστυνόμοι να σας παρακολουθούμε, αλλά θέλουμε να ξέρετε ότι, χρωστάμε στους δημότες μας, μια καθαρή πόλη".
O κ. Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε πως «ο Πειραϊκός λαός, ο οποίος πληρώνει τα πιο ακριβά ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή χρήματα για την καθαριότητα από όλους τους Δημότες της χώρας, δικαιούται να έχει και την πιο καθαρή πόλη...»  
«Υπήρχε – συμπλήρωσε- ίσως ένα κακό παρελθόν. Προσλαμβάναμε εργαζομένους για την καθαριότητα και τους εγκαθιστούσαμε σε γραφεία. Από αυτό το παρελθόν, φεύγουμε. Όσοι προσλαμβάνονται στην καθαριότητα, θα είναι μόνο στην καθαριότητα. Αυτό είναι απόλυτο. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να είμαστε επιεικής στους λεγόμενους κοπανατζήδες".


Ένα σημείο της ομιλίας που δεν πολυκαταλάβαμε την σκοπιμότητά του, είναι :
«Θέλω εσείς οι καινούργιοι να συμπαρασύρετε στην εργατικότητα και τους παλαιότερους. Τους παλαιότερους εκείνους, που είναι η μειοψηφία και δεν κάνουν όσο θα έπρεπε καλά τη δουλειά τους» !!!


@Και ο νοών νοείτω ("timeo Danaos et dona ferentes")