Latest News

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Βόλεψαν συγγενείς και φίλους

Σάλο και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον τρεις πρώην αντιδήμαρχοι του Παναγιώτη Φασούλα κατάφεραν να "περάσουν" συγγενικά τους πρόσωπα στη λίστα με τους διορισμούς των 180 νέων συμβασιούχων που προσελήφθησαν από τις 3 Μαΐου 2011 στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.
Την ίδια στιγμή, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας φρόντιζαν να βολέψουν και τα δικά τους συγγενικά πρόσωπα στα "οχτάμηνα" της καθαριότητας. 
Το θέμα των προσλήψεων αναμένεται...
... να πάρει διαστάσεις στο διαδίκτυο, ενώ τα σχόλια έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν κάτω στο λιμάνι του Πειραιά.
Οι "κακές γλώσσες" κάνουν λόγο για υπόγεια συναλλαγή μεταξύ της πρώην και νυν δημοτικής αρχής στις προσλήψεις των 180 νέων συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας.
Χαρακτηριστικά επισημαίνουν πως  οι πρσλήψεις συγγενών των πρώην τριών αντιδημάρχων είναι ένα μέρος του ανταλλάγματος στο σύστημα Φασούλα που  υποστήριξε προεκλογικά την εκλογή του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Βέβαια οι προσλήψεις αυτές εμφανίζονται να πληρούν τις διαδικασίες αν κι αυτό είναι υπό εξέταση, ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν είναι νόμιμες και ηθικές. Ενδεκτικά αναφέρεται η περίπτωση της συζύγου πρώην αντιδημάρχου, η οποία είχε προσληφθεί και στα 18μηνα στον τομέα του πρασίνου επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα. Στη συνέχεια κατέβηκε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και τώρα προσελήφθη ως συμβασιούχος στον τομέα της καθαριότητας.
Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που πιστεύουν πως οι 180 νέοι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια, οι προσλήψεις δεν ακολούθησαν διαφανείς διαδικασίες και η επιλογή φαίνεται πως έγινε κριτήρια οικογενειακού τύπου. "Οι συγγενείς και φίλοι των αντιδημάρχων δεν πρόκειται να βγουν στους δρόμους για να καθαρίσουν τον Πειραιά" λένε εργαζόμενοι και υπογραμμίζουν ότι " είναι ντροπή και αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση συγγενείς αιρετών να παίρνουν τις θέσεις άλλων ανέργων στο Δήμο Πειραιά".