Latest News

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Όλοι πάμε απόψε πλατεία...

Αγανακτισμένοι πολίτες απόψε "πάνε πλατεία"!Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πλατείες μεγάλων πόλεων. Ακολουθώντας το μοντέλο των διαδηλωτών στην Ισπανία, χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες έχουν εκδηλώσει μαζικά τη διάθεση να βγουν στους δρόμουςκαι να πολιορκήσουν από τις 6.00 το απόγευμα την Πλατεία Συντάγματος, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία...
... έναντια στην κρίση και τα οικονομικά μέτρα.
«Η λέξη «Αγανακτισμένοι» δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας», ανέφεραν στο κάλεσμα οι διοργανωτές, οι οποίοι καλούν όλο τον κόσμο, μακριά από χρώματα και ταμπέλες να τους ακολουθήσει.
«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες», τόνιζαν.
Δεκάδες, εκατοντάδες τα μηνύματα στο facebook.
«Αν όλοι εμείς που είμαστε νέοι άνθρωποι δεν βάλουμε στην άκρη τους πράσινους, τους κόκκινους, τους μπλε και δεν γίνουμε ένα, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα», γράφει ένας χρήστης.
Ολα τα μηνύματα είναι αντίθετα στη βία, αλλά και στο «καπέλωμα» από παρατάξεις. «Ας αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας. Εξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας», αναφέρει ένας νέος από την Πάτρα. «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη με την αξιοπρέπεια μας», γράφει άλλος, ενώ κάποιος προσθέτει: «Ελπίζω αύριο (σ.σ. σήμερα) η φωνή μας να φτάσει ώς την Ισπανία. Αρκετά δώσαμε το δικαίωμα να μας σχολιάζουν».
Δεν αρκεί η αγανάκτηση για να αλλάξουν τα πράγματα, επισημαίνει Ελληνίδα που ζει στη Δανία. «Για κάθε εξέγερση ή επανάσταση χρειάζεται ιδεολογία, στόχος, συμμετοχικότητα και αλληλεγγύη που ξεπερνούν τα μικροκομματικά οφέλη. Αλλιώς, θα παραμείνει μια συγκέντρωση, όπως όλες στην Ελλάδα, που θα εκτονώσει την ανάγκη για κραυγή, αλλά η αλλαγή θα παραμείνει στις προθέσεις των εσαεί καμένων ρομαντικών». «Προσοχή στους γνωστούς άγνωστους. Θα προσπαθήσουν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις με επεισόδια... Κρατήστε τους μακριά, δείξτε ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε πολιτισμένα», αναφέρει κάποιος ακριβώς από κάτω.
Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (6.μ.μ) μετρά ήδη πάνω από 14.000 συμμετοχές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν ότι το απόγευμα (6 μ.μ) θα βρίσκονται στον Λευκό Πύργο (πάνω από 18.000 συμμετοχές), αλλά και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα (7 μ.μ.).