Latest News

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κομπολόι δίχως χάντρες...


Φοράει ψηλά τακούνια.Δεν μιλάει, νιαουρίζει.Όταν θέλει κάτι κολλάει το στήθος πάνω του και παίζει με τα μαλλιά της ή τον γιακά του ή την γραβάτα του. Γενικά παίζει. Νομίζει ότι είναι σέξι - και μπορεί να είναι μερικές φορές, αλλά κυρίως έχει μπερδέψει το σεξ - απίλ με την ομορφιά και το σεξ με την...

...συμπάθεια.

Γενικώς  είναι λίγο ψώνιο, δεν υπολογίζει ούτε τις γυναίκες άλλα ούτε και τους άντρες. Παντού υπάρχει μια, είναι αυτή που ενώ μιλάτε χαλαρές στην παραλία, θα ρουφήξει το στομάχι της και θα πετάξει το στήθος της διακόπτοντας κάθε συζήτηση, μόλις εμφανιστεί αρσενικό στα 100 μέτρα. 




 Είναι αυτή που μιλάει και πετάει τα μαλλιά της στο πλάι με μια κίνηση κεφαλιού και που βάζει ότι πιο προκλητικό trashy outfit υπάρχει. Και αυτό που σε εξοργίζει, είναι που οι περισσότεροι άντρες δεν βλέπουν πόσο ψεύτικα και γελοία κόλπα είναι αυτά, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορείς να πεις τίποτα χωρίς να κατηγορηθείς για ζήλια. Η αλήθεια είναι ότι ζηλεύεις. Τόση ηλιθιότητα σε καταδικάζει σε μια απλή και χαρούμενη ζωή.

‘Όταν γνώρισα την Ελπίδα, την συμπάθησα αμέσως. ‘Ήταν δυναμική, συζητήσιμη και έξυπνη. Μοιάζαμε αρκετά, γιατί μας άρεσαν και στις  δυο τα έξυπνα σόκιν αστεία, και μιλούσαμε αρκετά πιο ελεύθερα από τις υπόλοιπες κοπέλες με τις οποίες κάναμε παρέα.
Ήταν μελαχρινή, ψηλή, χυμώδης, και αρκετά όμορφη.
Είχε μια σταθερή δουλειά σαν γραμματέας και ήταν παραδόξως, ελεύθερη.
Η μοντέρνα υγιής, ελκυστική γυναίκα της εποχής μας.
Μόνο μελανό σημείο ήταν, ότι κατά καιρούς παραπονιόταν για το πόσο ανταγωνιστικές και ζηλιάρες είναι οι γυναίκες, κάτι που θεωρούσα φυσικό να της συμβαίνει, αφού όπου πηγαίναμε πάσχιζε να είναι το κέντρο της προσοχής. 
Όταν  βγαίναμε με αντρική παρέα, άρχιζε τα υπονοούμενα και ενώ δεν θεωρούμαι πουριτανή, πολλές φορές ένιωθα άβολα με το τόσο φανερό λογοπαίγνιο, και την αίσθηση ότι εκείνη μπορεί να "το έπαιζε" αθώα, αλλά οι άντρες της παρέας πιθανόν να περίμεναν κάτι παραπάνω από απλά λόγια.
Αν της έλεγα όμως κάτι, το πιθανότερο  θα ήταν να με κατηγορήσει μέσα της, ότι την ζηλεύω και άντε να εξηγήσεις τα ανεξήγητα.


Ένα βράδυ, γνωρίστηκε με μια παρέα φίλων της εξαδέλφης της, και πολύ γρήγορα αρχίσανε τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Η ‘Ελπίδα μάλιστα το πήγε πιο μακριά και άρχισε να πιάνει το μπράτσο και το στέρνο ενός από τους άντρες της παρέας ο οποίος ήταν μάλιστα και παντρεμένος.

Ο φίλος του βλέποντας την φυσική άνεση μου και την συμπεριφορά της Ελπίδας, άρχισε να μου «χώνεται» και να προσπαθεί να με φιλήσει. Σηκώθηκα απότομα και ζήτησα από την Ελπίδα να πάμε στις τουαλέτες, όπου και της έκανα τα παράπονά μου.
Στην αρχή γέλασε και  ενώ έφτιαχνε το μολύβι στα μάτια της, μου είπε ότι « αφού δεν κάνω τίποτα και το ξέρεις, ποιο είναι το πρόβλημα με το να φλερτάρω;»
Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν ήταν φλερτ, αλλά δούλεμα κανονικό. Στο φλέρτ δυο άνθρωποι αλληλο-σαγηνεύονται και γοητεύονται χρησιμοποιώντας και το σώμα αλλά και το μυαλό τους. Υπάρχει κάτι που πλανάται, που δεν λέγεται. Το να κολλάς τα στήθη πάνω σε κάποιον και να του λες «Παίρνω τις καλύτερες πίπες.» -δεν είναι φλερτ.
Με κοίταξε τσαντισμένη από τον καθρέφτη.
«Αφού είναι παντρεμένος, ξέρεις ότι  δεν είμαι σαν την ξαδέρφη μου, δεν θα κάνω τίποτα.»
«Αυτό που κάνεις είναι πιο ανήθικο!»
Δαγκώθηκα.

Δεν  ήθελα να την κρίνω, μου ξέφυγε. Αποφάσισα να συνεχίσω. « Η ξαδέρφη σου θέλει να νιώθει πιο σημαντική με το να την πέφτει σε δεσμευμένους άντρες, να  νιώθει ότι προδώσανε την όμορφή  γυναίκα τους μαζί της. ‘Όμως αυτό που κανείς εσύ, είναι πιο άτιμο, γιατί η ξαδέρφη σου τουλάχιστον δεν λέει ψέματα για το ποια είναι δεν παίζει την τσούλα, είναι τσούλα. Εσύ;»
Η Ελπίδα γύρισε και με κοίταξε  σε έξαλλη κατάσταση.


«Ήξερα ότι πάντα με ζήλευες, δεν αντέχεις που εγώ έχω πάντα οποίον άντρα θέλω, δεν αντέχεις να μην είσαι εσύ η πιο όμορφη.»
Την κοίταξα και κατάλαβα ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να της αλλάξω γνώμη, για το ποια ήμουν και πως βλέπω τον κόσμο.
«Δεν είσαι πάντα η πιο όμορφη ‘Ελπίδα, είσαι η πιο εύκολη και διαθέσιμη…στα λόγια.»
Γύρισα πίσω στη παρέα και τους αποχαιρέτησα.
Η Ελπίδα πιθανόν λόγω χαμηλής αυτό-εκτίμησης και χαμηλής εκτίμησης προς τους άντρες, πάντα θα τους μιλούσε με το σώμα και θα απευθυνόταν στο κάτω κεφάλι τους.
Πιθανόν να ερωτευόταν κάποιον κάποτε, αν αυτός έμενε ασυγκίνητος στην προοπτική ενός εύκολου πηδήματος.
Και τότε ίσως να έβρισκε τα σκούρα, αφού δεν είχε μάθει άλλη μέθοδο επικοινωνίας.
Όπως και να έχει, η φιλία μας είχε χαθεί γιατί  δεν είχα το κατάλληλο αναπαραγωγικό σύστημα.

Αργά το βράδυ, χτύπησε το κινητό μου.
Ήταν η Ελπίδα.
Ο παντρεμένος είχε προσπαθήσει να την στριμώξει στο αυτοκίνητό του, αφού άφησε τους υπόλοιπους σπίτια τους, και όταν η Ελπίδα αρνήθηκε να συνεχίσει με πρόφαση  ότι ήταν παντρεμένος, εκείνος θύμωσε, και την χτύπησε.
Ντύθηκα και πήγα να την βρω.
Ήταν σε κακά χάλια, περισσότερο ψυχολογικά, και σοκαρίστηκα με τον εαυτό μου που ένιωσα ότι πήρε ότι της άξιζε.
Ενώ δεν πιστεύω ότι επιτρέπεται μια τέτοια πράξη, με καμία προϋπόθεση.
Ένιωθα όμως μια ικανοποίηση, που  είδε τις συνέπειες της συμπεριφοράς της και χαιρόμουν που δεν ήταν κάτι χειρότερο, όπως βιασμός.
Είχε δίκιο. Δεν ήμουν φίλη της.

‘Όχι επειδή την ζήλευα, αλλά επειδή με την συμπεριφορά της μείωνε εμμέσως εμένα, τον εαυτό της και τους άλλους γύρω της.
Γιατί ενώ την οδηγούσε η ηθική της και περηφανευόταν πάντα ότι είχε πάει μόνο με 4 άντρες ως τώρα, το αποτέλεσμα ήταν ανήθικο και λυπηρό.
Γιατί δημιουργούσε πόνο και τριβές σε δεσμευμένα ζευγάρια με την εντύπωση ότι επειδή δεν κοιμόταν τελικά με τον άντρα, όλα ήταν καλά.
Γιατί είχε βρει τον πιο παλιό και άσχημο τρόπο να κάνει τους ανθρώπους γύρω της να την προσέξουν, αγνοώντας ότι μερικές φορές, και μια ενόχληση είναι αξιοπρόσεκτη.
Δεν είδα ξανά την Ελπίδα μετά από εκείνο το βράδυ. Μάθαινα νέα της κατά καιρούς. Δεν πήρε το μάθημα της  και όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο πιο πολύ το μαλλί ξάνθαινε, τόσο το μπούστο χαμήλωνε, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ερεθίσει τους άντρες γύρω της και να νιώσει ελκυστική.
Δεν έχει ακόμα, καμία φίλη.
Μόνο που τώρα, στα 35 της, αυτή ζηλεύει τις άλλες.