Latest News

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η πίπα της ξεφτίλας


Την ώρα που έχει βάλει χέρι (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) σε 10.000.000 Έλληνες και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, βρήκε το δάσκαλό του από μια καμαριέρα και θα βρεθεί  αντιμέτωπος με  τη δικαιοσύνη για...
... μια πίπα.  

Γελάει όλος ο κόσμος με το πάθημα του Ντομινίκ -Στρο Καν. 

Οι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο JFK, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Στρος-Καν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή τις επόμενες ώρες. Ο δικηγόρος του Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είπε ότι θα δηλώσει αθώος.

Πώς έγινε το περιστατικό

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ συνελήφθη και ανακρίθηκε μετά από καταγγελία καμαριέρας ξενοδοχείου, όπου διέμενε, για σεξουαλική επίθεση. Ο 62χρονος Στρος-Καν, ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές οικονομικών κρίσεων σε διεθνές επίπεδο, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK, μόλις είχε επιβιβαστεί σε πτήση της Air France για το Παρίσι, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.
Η 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα. «Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», ανέφερε ο Μπράουν. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία.
Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και μάλιστα φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, καθώς ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο. «Μάθαμε ότι βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο της Air France. Κράτησαν την πτήση, τον κατέβασαν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση», πρόσθεσε.
Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.


@ Καλά μιλάμε για την πίπα της ξεφτίλας...