Latest News

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αλήθεια, τι λέει ο Δήμαρχος για το ΔΝΤ;

Πολλοί περίμεναν πως αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Αν και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε διαμηνύσει ότι όσο είναι δήμαρχος ο Πειραιάς δεν πρόκειται να δεχτεί καθεστώς "μνημονίου". Τελικά η "Τρόικα" ετοιμάζεται να κατέβει στο λιμάνι με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΔΝΤ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται...  

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς, όλοι μαζί" Αντώνη Καλογερόγιαννη. Έστειλε αντοικτή επιστολή στον δήμαρχο και του ζητάει να συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου ο Πειραιάς να μην ενταχθεί σε καθεστώς μνημονίου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση προτείνει στη δημοτική αρχή να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου.  Mάλιστα, παρατρύνει το δήμαρχο να μην διστάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά : "Και τελικά, αν η κατοχική Κυβέρνηση του Μνημονίου επιμένει στο να αλώσει και την πόλη μας και να την παραδώσει ως τρόπαιο σε οποιαδήποτε τρόικα, τότε δεν μένει τίποτε άλλο από την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και την παράδοση των «κλειδιών του Δημαρχείου ».

 

 Η ανοικτή επιστολή του Αντ. Καλογερόγιαννη προς τον Δήμαρχο Βασ. Μιχαλολιάκο έχει ως εξής:

  "Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (5/5/2011) για ένταξη 58 Δήμων της χώρας σε πρόγραμμα εξυγίανσης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» , και την εφαρμογή «μνημονίου» και ελέγχου από τριμελή επιτροπή (τρόικα), σας προτείνουμε μέτρα άμεσης αντίδρασης.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία σας να είστε Δήμαρχος της πόλης μας, δίπλα στον δημότη και όχι υποχείριο κάποιας τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής, σας καλούμε να συναντηθείτε άμεσα, αν είναι δυνατόν και σήμερα, με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Ραγκούση. Στη συνάντηση αυτή θα σας στηρίξουμε και πιστεύουμε ότι θα το πράξουν και οι επικεφαλής ΌΛΩΝ των δημοτικών συνδυασμών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να εκφράσουμε δυναμικά και σταθερά τις απόψεις μας, που πιστεύω ότι είναι κοινές, για την μη ένταξη του Δήμου Πειραιά σε καθεστώς «τρόικας». Μπορούμε να πείσουμε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά, ότι μπορούμε με συνετή και ορθολογική οικονομική διαχείριση και προγραμματισμό να βγούμε από την κρίση δίχως μνημόνια και επιτροπές τύπου Δ.Ν.Τ.
Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι απόψεις μας από την κεντρική εξουσία, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις με σύμμαχο ΌΛΟΥΣ τους εργαζομένους στο Δήμο μας, με κλείσιμο του δημαρχείου ακόμα και με αποκλεισμό του Υπουργείου για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί .
Και τελικά, αν η κατοχική Κυβέρνηση του Μνημονίου επιμένει στο να αλώσει και την πόλη μας και να την παραδώσει ως τρόπαιο σε οποιαδήποτε τρόικα, τότε δεν μένει τίποτε άλλο από την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και την παράδοση των «κλειδιών του Δημαρχείου».
Μη διστάσετε κύριε Δήμαρχε.

Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
Επικεφαλής Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
...να προκαλέσει φουρτούνες κάτω στο λιμάνι, αν και δεν έχει προλάβει ν' αντιδράσει ακόμα η διοίκηση του Δήμου.