Latest News

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Το man to man του Δ. Καρύδη


Φαίνεται πως έχει αναλάβει να τον μαρκάρει στενά και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω στο λιμάνι. Μετά τις καταργήσεις / συγχωνεύσεις στα σχολεία, ήρθαν τα σχέδια για τα έργα του ΟΛΠ.
Ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης δεν άργησε ν' απαντήσει στο Δημάρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του καταταλογίζει ακόμα και...


...εμπάθεια, συστήνοντάς του μάλιστα πως θα πρέπει να ασχολείται περισσότερο με την καθαριότητα της πόλης.

Η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη έχει ως εξής:


"Μονότονες και ανούσιες καταντούν πλέον οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, κατά του Επενδυτικού Προγράμματος του ΟΛΠ (2011-2015) ύψους ενός (1) δις €, το οποίο μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής και του Δήμου του Πειραιά, εγκρίθηκε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Τα σχεδιασμένα και προγραμματισμένα έργα, συνδέονται με σοβαρές επενδυτικές πρωτοβουλίες σ’ όλους τους τομείς: τον τουρισμό (Κρουαζιέρα- Ξενοδοχείο πέντε αστέρων- Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο), τις υποδομές (Μονορέϊλ , επέκταση του λιμανιού για την κρουαζιέρα), τον Πολιτισμό (Πολιτιστική Ακτή), την ανάπλαση πολλών περιοχών σ’ όλη την πόλη ως αντισταθμιστικά οφέλη, η υλοποίηση των οποίων θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη και την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που ο Πειραιάς, πλήττεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Παράλληλα, τα έργα αυτά πάνε μαζί με την έλευση στον Πειραιά των Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ) και την εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες, μένει στα συρτάρια του Δήμου.

Ο Πειραιάς δικαιούται πολλών και μεγάλων έργων και δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες όπως στο παρελθόν. Όταν μετά από πολλά χρόνια κάτι σοβαρό κινείται στην πόλη και το λιμάνι, oι μικροκομματικές και ακατανόητες κραυγές του Δημάρχου, ας μπουν στην άκρη.
Ιδιαίτερα δε, όταν δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Αντίθετα, όλοι πρέπει να πιέσουμε ώστε να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς για να μην χαθεί ούτε ένα Ευρώ. Αυτό που προέχει είναι το όφελος του Πειραϊκού λαού και του Πειραιά.

Σε διαφορετική περίπτωση, για την απώλεια εξασφαλισμένων πόρων ύψους ενός (1) δις €, ο κ. Δήμαρχος Πειραιά θα έχει ιστορική ευθύνη , ανάλογη με την ιστορική ευθύνη που έχει η προηγούμενη κυβέρνηση- της οποίας άλλωστε ήταν Υπουργός- για την μεταφορά των «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ» το 2006 στο Ελληνικό, όπως άλλωστε ομολογεί και ο ίδιος.

Υ.Γ. Πολύ θα θέλαμε ο κ. Δήμαρχος να ασχοληθεί με το ίδιο ενδιαφέρον με όλα τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Πειραιά και είναι αποκλειστικής του αρμοδιότητας, όπως π.χ. η Καθαριότητα".