Latest News

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Καθαρίζει" τη ΔΕΠΕΠ

Τα είχε πάρει στο κρανίο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Εδώ και καιρό είχε αρχίσει να "φορτώνει" με την στάση τους, αφού δεν μπορούσε να μετακινήσει ούτε καρφίτσα από τη δημοτική επιχείρηση χωρίς να πάρει άδεια από τους εκκαθαριστές που διενεργούν το διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΠΕΠ.  (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΙΣ 21-1-2011
 http://reportaznet.blogspot.com/2011/01/blog-post_1459.html )              
 Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση...
... η τοποθέτηση του δημάρχου Πειραιά που έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τονίζει τα εξής :
«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, στο διάστημα που ασκώ τα καθήκοντα του Δημάρχου από τη συμπεριφορά των εκκαθαριστών. Διεκδικώ τα αυτονόητα. Να μπορώ να υλοποιώ την εντολή του Πειραϊκού λαού που σε εμένα έδωσε αυτήν την εξουσία και αυτήν την αρμοδιότητα. Δεν μπορεί άλλοι να εισπράττουν αντί για εμάς. Δεν μπορεί άλλοι να αποφασίζουν αντί για εμάς. Θέλω να είμαι σαφής, κατηγορηματικός και απόλυτος.  Διεκδικούμε το σύνολο των εσόδων που ήταν για διαφημιστικές δαπάνες τρίτων σε επιφάνειες που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, τουλάχιστον από τη 1η Ιανουαρίου 2011. Έχουμε συστήσει επιτροπή για τον έλεγχο και την αναδιοργάνωση διαφημιστικών πινακίδων, η οποία οφείλει να καταθέσει εισηγήσεις  μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος. Είναι πάρα πολύ λογικό να σκεφτόμαστε σοβαρά στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας  χρήση των αρμοδιοτήτων που μου δίνει ο νόμος, να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή τους, επειδή δεν κρίνω ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου, ικανοποιητική την απάντηση που έστειλαν οι κύριοι εκκαθαριστές, στην  επιστολή μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σπατάλης ούτε ενός ευρώ. Κάθε ευρώ του Πειραϊκού λαού είναι ιερό και πολύτιμο και πρέπει να έχουμε  τη δυνατότητα να απαντούμε σωστά και πειστικά.
Η αλήθεια  θα λάμψει. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Εμείς έχουμε ζητήσει ο διαχειριστικός έλεγχος να είναι και ειλικρινής και σε βάθος.
Στην αλληλογραφία μας με την Δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος  και με την κυβέρνηση, τονίζαμε ότι πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη ΔΕΠΕΠ. Ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Καμία επιείκεια, καμία ασυλία σε κανέναν. Ούτε είναι δυνατό η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να διαχειρίζεται τους χώρους της που προσφέρονται για διαφήμιση. Ή να μην μπορεί να διαχειρίζεται τα  έσοδα που προκύπτουν από τη διαφήμιση και να τα διαχειρίζονται κάποιοι εκκαθαριστές, στο όνομα της οποιασδήποτε ανάθεσης  από την  οποιαδήποτε προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο καθεστώς. Θα δώσουμε στον Πειραϊκό λαό την αλήθεια. Και αν καταλήξουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να ζητήσουμε την αντικατάσταση των εκκαθαριστών, γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο που παράγουν, θα βάλουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και θα τους φέρουμε εδώ (στο Δημοτικό Συμβούλιο) όταν θα λήξει η ημερομηνία άσκησης των καθηκόντων τους, να μας πουν τί αλήθειες βρήκαν».