Latest News

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ποιος είναι ο εφιάλτης της Ευριπίδου


Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε στο κτίριο του δημοτικού ραδιοφώνου μια απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Μόλις δημοσιεύτηκε η σχετική είδηση στο γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους "εργαζόμενους" που δεν ήξεραν πως θα αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση. Όπως είναι γνωστόν, οι περισσότεροι είναι συνεχώς συνδεδεμένοι...

...στο διαδίκτυο και ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα στο Facebook, αντί να ασχολούνται με τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουν οι δημότες του Πειραιά.

Διαβάστε ποια είναι η τρομερή είδηση:


Οι επισκέψεις εργαζομένων στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κατά την ώρα της εργασίας αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς αποζημίωση, έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.Το Πρωτοδικείο δικαίωσε αεροπορική εταιρεία, η οποία απέλυσε υπάλληλό της, επειδή επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες.Τον Ιανουάριο του 1989, γυναίκα προσελήφθη από αεροπορική εταιρεία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ως υπάλληλος γραφείου, προκειμένου να πραγματοποιεί κρατήσεις θέσεων και να εκδίδει εισιτήρια. Από το 2000 ασχολείτο μόνο με τις κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ μέχρι το 2008 λάμβανε και bonus λόγω της καλής απόδοσής της.Όμως, το Μάιο του 2009, η υπάλληλος έλαβε επιστολή από το γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία της γίνονταν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, καθώς αργούσε συστηματικά να προσέλθει στην εργασία της, χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να πραγματοποιεί προσωπικές της κλήσεις και δη όχι αναγκαίες κατά την ώρα της εργασίας της, ενώ χρησιμοποιούσε και το Διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία της. Επίσης, στην επιστολή αναφερόταν ότι στις 29.4.2009 «πιάστηκε» από το γενικό διευθυντή και το διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας να επισκέπτεται ιστοσελίδα στο Facebook.Στην ίδια επιστολή ανέφερε ο γενικός διευθυντής ότι εάν συνεχίσει η υπάλληλος την ίδια αντισυμβατική συμπεριφορά, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λήξη της σύμβασης εργασίας χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση.Στη συνέχεια, η υπάλληλος απάντησε με ηλεκτρονική επιστολή της και κάλεσε το γενικό διευθυντή μέσα σε δέκα μέρες να απολογηθεί γραπτά για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του».
Η υπάλληλος ανέφερε στην επιστολή της ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εκλάμβανε την επιστολή αυτή ως «μια πράξη εκδίκησης εναντίον της νόμιμης αντίδρασης» για τη στάση της κατά το παρελθόν (έτος 2008) «ως προς την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων των απασχολουμένων στην εταιρεία και τη διαμόρφωση της ετήσιας αύξησης των αποδοχών».Αφού έλαβε την ηλεκτρονική αυτή επιστολή, ο γενικός διευθυντής απάντησε στην υπάλληλο με νέα επιστολή του στην οποία την ενημέρωνε ότι εκλαμβάνει τα όσα αναφέρει (στην επιστολή της) ως συνεχιζόμενη εκ μέρους της αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της εταιρείας και για το λόγο αυτό προχωράει στη λήξη της σύμβασης εργασίας της.Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο.
@ Μιλάμε πως κάποιοι πιο εύκολα θα έκοβαν το τσιγάρο, παρά το Facebook...