Latest News

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ναυμαχία στο λιμάνι για τα σχέδια του ΟΛΠ



Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος για το αναπτυξιακό σχέδιο, καλώντας την Διοίκηση του ΟΛΠ να πάρει πίσω τις...



...αποφάσεις αφού ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη. «Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει την πόλη σε καντόνια και σε ζώνες» δήλωσε ο Δήμαρχος διαβεβαιώνοντας πως τέτοιες νοοτροπίες δεν πρόκειται να περάσουν στο λιμάνι.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά έχει ως εξής:

"Προκαλεί οργή και κατάπληξη η μονομερής ανακοίνωση «έργων» από τη διοίκηση της Ο.Λ.Π. Α.Ε. (επενδυτικό πρόγραμμα 2011-2015) που για να υλοποιηθούν απαιτούν κοινωνική συναίνεση, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πάνω από όλα τη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά και των όμορων δήμων. Σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται όχι μόνο η χρηματοδότησή τους αλλά και η έγκαιρη υλοποίησή τους.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και συνέργιες τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση της Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Γι΄ αυτό και με δική μας πρωτοβουλία συστήθηκε Μικτή Επιτροπή με τον Ο.Λ.Π. και Διαπαραταξιακή στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ο Πειραιάς έχει το λιμάνι του και κανείς ούτε το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας δεν μπορεί να επιβάλλει έργα μη αμιγώς λιμενικά, που επηρεάζουν τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά. Να γνωρίζουν ότι τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές θα μας βρουν απέναντι και δεν θα περάσουν. Όπως και ότι έχουν σκληρή ιστορική ευθύνη απέναντι στην πόλη του Πειραιά αυτοί που με τις επιλογές τους απομάκρυναν από τη φυσική τους έδρα τα «Ποσειδώνια».
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Από την 1η Ιανουαρίου βάλαμε ένα στοίχημα. Ο Πειραιάς να έχει βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε γωνιά του και θα την έχει. Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει την πόλη σε καντόνια και σε ζώνες.
Καλούμε τη διοίκηση της Ο.Λ.Π. Α.Ε. έστω και τώρα να πάρει πίσω αποφάσεις που ανακοίνωσε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος".