Latest News

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το χρυσό πάθημα που έγινε (;) μάθημα για τη Ράλλειο Σχολή



Είναι γνωστοί οι αγώνες των μαθητριών της Ραλλείου για αξιοπρεπή σχολείο. Εδώ και πολλά χρόνια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια, τα οποία χρυσοπληρώνονται από χρήματα του πειραϊκού λαού. Η δίκαιη διεκδίκηση των μαθητριών για το...


...αυτονόητο φαίνεται πως επιτέλους, γίνεται πραγματικότητα. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαταστάθηκε εργολάβος στο υπό ανέγερση κτίσμα που θα φιλοξενήσει τη Ράλλειο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γρ. Λαμπράκη.

Οι εργασίες ανέγερσης του σχολείου –με προϋπολογισμό 12.700.000 ευρώ- ξεκίνησαν επί δημαρχίας Παν. Φασούλα από τον ΟΣΚ και σταμάτησαν ξαφνικά με την δικαιολογία ότι στα θεμέλια βρέθηκε «νερό». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι εργασίες είχαν παγώσει λόγω έλλειψης πιστώσεων στον εργολάβο.
Η δημοτική αρχή τονίζει πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, καθώς η νέα Ράλλειος θα είναι ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητριών. Παράλληλα, θα αποδεσμευτεί και το γιαπί της Ραλλείου στην πλατεία Κοραή, που αποτελεί το μήλον της έριδος στη χρόνια δικαστική διαμάχη δήμου Πειραιά-Ραλλείου έτσι ώστε να αξιοποιηθεί για ανάπλαση Πρασίνου και υπόγειων χώρων στάθμευσης.
@Θετικότατη εξέλιξη για τα κορίτσια της Ραλλείου που ξέρουν να διεκδικούν το δικό τους σχολείο, αλλά καλό είναι να μάθουμε πόσο είναι τα ενοίκια για το κτίριο.