Latest News

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Διαφάνεια (και) στις αποκριάτικες εκδηλώσεις


Ασαφής ήταν η απάντηση της αντιδημάρχου Μέριμνας Υπερηλίκων Μελίνας Φύκια στο ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς-Όλοι Μαζί» Αντώνης Καλογερόγιαννης για τα κριτήρια βάση των οποίων επιλέχθηκε...


...ΕΝΑ μεζεδοπωλείο για να φιλοξενήσει τις 11 αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Το «Reportaz Net» είχε θέσει μια σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο επιλογής του μαγαζιού. Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ζήτησε να πληροφορηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τις λεπτομέρειες της «συμφωνίας» Δήμου Πειραιά-Εστιατορίου «Το Τζάκι». Η αντιδήμαρχος απάντησε ότι πήρε προσφορές κι από άλλα μαγαζιά, αλλά αυτό ήταν οικονομικότερο, αφού σέρβιρε περισσότερα εδέσματα. Επειδή πρόκειται για δημοτικό χρήμα και ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δηλώνει πως η διαφάνεια είναι πάνω απ’ όλα, ζητάμε από την αρμόδια αντιδήμαρχο να μας στείλει αναλυτικά τα στοιχεία, προκειμένου να τα δημοσιεύσουμε για να μην υπάρχει καμία σκιά για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα ΚΑΠΗ της πόλης.

(σ.σ. Για πρώτη φορά θα διεξάγονται ακόμη και μια βδομάδα μετά την Καθαρή Δευτέρα!)

Πιο συγκεκριμένα:
1. Τα επίσημα έγγραφα του Δήμου για τα μαγαζιά στα οποία απευθύνθηκε, εννοείται με τις τότε ημερομηνίες.
2. Τα επίσημα έγγραφα του Δήμου με την καταγραφή των προσφορών που να φαίνεται πως το εστιατόριο που επιλέχθηκε ήταν πιο οικονομικό. Εννοείται με τις τότε ημερομηνίες.
3. Να μας εξηγήσει τους λόγους που δεν έγινε διαγωνισμός, αλλά απ΄ευθείας ανάθεση.
4. Ο Δήμος Πειραιά νοίκιασε πούλμαν για να μεταφέρει τα μέλη των ΚΑΠΗ στο μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στο Ν. Φάληρο. Αν υποθέσουμε ότι σημείο συνάντησης ήταν το Δημοτικό Θέατρο, χρειάζεται να ναυλώσει ο Δήμος πούλμαν για να πάει τον κόσμο στο...Ν.Φάληρο; Πόσο κόστισε το πούλμαν; Εννοείται και τις 11 μέρες.
Παρακαλούμε να μας στείλετε μέσω e-mail τα επίσημα σχετικά έγγραφα και ευχαριστούμε εκ των προτέρων στο πλαίσιο- πάντα- της διαφάνειας...
Αν και αυτά θα πρέπει να δημοσιεύονται στο site του Δήμου

@O δήμαρχος δηλώνει ότι ακόμη και το 1 ευρώ είναι ιερό. Να λοιπόν η ευκαιρία να μας το αποδείξει. Διαφωνεί κανείς
;