Latest News

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πεζόδρομος-πάρκινγκ με τις ευλογίες του Δήμου !


«Μετέτρεψαν τον πεζόδρομο σε πάρκινγκ για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους τους». Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας στον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς. Αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της 9.3.11 για την...

...έγκριση καρτών στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους του πεζοδρόμου Π. Μελά και της οδού Παλαμηδίου, θέμα που εγκρίθηκε από το Σώμα. Ο Γιάννης Καρδαράς κάνει λόγο για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις που θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου, καθώς και άλλοι κάτοικοι θα απαιτήσουν την ίδια αντιμετώπιση, με ορατό τον κίνδυνο να εξαπλωθούν πάρκινγκ-πεζόδρομοι σε όλο τον Πειραιά.

Η καταγγελία του Γιάννη Καρδαρά είναι κατατοπιστική και μεταξύ άλλων, αναφέρει:


ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά στις 9/3/2011 η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς υπέπεσαν σε άλλο ένα σφάλμα. Έφεραν προς συζήτηση ως 20ο ΘΕΜΑ της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. την «ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ Π.ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ»
Στο εισηγητικό κείμενο του θέματος υπήρχε η με αριθμό 6/27-1-2011 απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (πρώην 5ου διαμερίσματος) με την οποία ομόφωνα αποφάσισε να μετατρέψει τον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ σε θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων αυτού.
Στο σημείο αυτό και διαβάζοντας την ημερομηνία και τον αριθμό της απόφασης του Συμβουλίου της Ε΄ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΓ.ΣΟΦΙΑ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) ο αναγνώστης κάνοντας τους απαραίτητους συνειρμούς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ένα υποβαθμισμένο Διαμέρισμα με εκατοντάδες σοβαρότατα προβλήματα και με παντελή έλλειψη ελεύθερων χώρων για τον πεζό και τα παιδιά, το Συμβούλιο της Κοινότητας από τα πρώτα θέματα που επέλεξε να επιλύσει στις πρώτες μάλιστα συνεδριάσεις του, ήταν το πρόβλημα της στάθμευσης των κατοίκων του πεζόδρομου Π. ΜΕΛΑ και ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ.
Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν από κ.κ. Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, οι πιο απίθανες δικαιολογίες υπέρ της μετατροπής του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ σε «PARKING» όπως και ενδεικτικά ότι κοντά είναι το σχολείο «ΑΡΓΩ» με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι του πεζόδρομου και άλλες που και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος δυσφόρησε και ζήτησε να λέγεται πάντα η αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως παρά τη δυσφορία του κ. Δημάρχου αλλά και την επίκληση της συμπάθειας του προς τους κατοίκους της γειτονιάς των νεανικών του χρόνων τελικά συγκατένευσε και ο ίδιος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για τις θέσεις «PARKING» στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.
Οι δημοτικοί εκπρόσωποι της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» (Μ.ΣΤΑΘΑΚΗ-Ι. ΚΑΡΔΑΡΑΣ) σθεναρά αντισταθήκαμε και προειδοποιήσαμε τον κ. Δήμαρχο ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου αφού ενδέχεται οι κάτοικοι της οδού ΣΩΤΉΡΟΣ ή της ΔΡΑΓΑΤΣΗ ή της ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ κια τόσων άλλων εύλογα θα ζητήσουν θέσεις «PARKING» στους ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
Εν τέλει επικράτησε το πατροπαράδοτο ελληνικό ρουσφέτι στους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα στους συντοπίτες από συγκεκριμένη περιοχή της Πελοπονήσου. Ευελπιστώ ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος ότι θα φέρει ο ίδιος ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ΑΝΑΚΛΗΣΗ αυτής της απίθανης απόφασης.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ
Δικηγόρος
Δημοτικός Σύμβουλος με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»