Latest News

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Timeo Danaos et dona ferentes"

Που είναι η Χιονάτη
Το copyright του τίτλου ανήκει σε άλλον! Το "δανειζόμαστε" γιατί γουστάρουμε την φωτογραφία με τους "7" που είναι υπέροχοι, αν και λείπει η...Χιονάτη, αλλά  πιστεύουμε πως ταιριάζει γάντι και στο παρακάτω κείμενο...



...Αναδημοσίευση από το megalo-limani.blogspot.com
Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο. Στυλιανό Διαμαντίδη πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Μια πρώτη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και κινήθηκε στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ενημέρωσης αλλά με πολύ ουσία, εφόσον αναφέρθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αφορούν τη Δημοτική Αρχή Πειραιά.

Επικράτησε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα στην συνάντηση με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει αυτά που κατά καιρούς έχει δηλώσει για την αλλαγή της εικόνας της καθαριότητας αναγνωρίζοντας την πραγματικά ουσιαστική προσπάθεια των εργαζόμενων που "πολεμούν με τη σφεντόνα" όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κάτω από άσχημες συνθήκες όπως και ο ίδιος είχε επισημάνει προεκλογικά στην επίσκεψή του στο Γκαράζ της οδού Ρετσίνα.

Ενημερώσαμε προφορικά, αλλά και καταθέτοντας γραπτό υπόμνημα, για τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε κατά την εργασία μας κάνοντας βέβαια τις ανάλογες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση των συνθηκών της αλλά και θα αναβαθμίσουν την ποιότητά της.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του μας τόνισε ότι πρώτο και κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής θα είναι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα φροντίσει να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ευαίσθητο αυτό τομέα, τηρώντας σε όλους τους χώρους εργασίας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας .

Μας δήλωσε ότι προβλήματα με την τακτική μισθοδοσία και την υπερωριακή αποζημίωση δεν θα υπάρχουν και θα πληρωνόμαστε στην ώρα μας κατανοώντας τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί εις βάρος των εργαζομένων.

Αυτό που ζήτησε ο Δήμαρχος από εμάς ήταν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσφέροντας στους Δημότες του Πειραιά αυτό που τους αξίζει,... ένα καθαρό Πειραιά. Ενώ σε μία νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κο. Στυλιανό Διαμαντίδη θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις προτάσεις και θα μας δοθούν και οι απαντήσεις σε θέματα που δεν απαντήθηκαν παρ' ότι από την αναφορά τους και μόνο ο Δήμαρχος συμφώνησε μαζί μας για την διευθέτησή τους.

Καταστήσαμε σαφές στο Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν, όπως τόσα χρόνια κάνουν, να δουλεύουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Πειραϊκό λαό προσδοκώντας να συνεχιστεί η εργασιακή ειρήνη, η συνεργασία και ο εποικοδομητικός διάλογος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, ο πρόεδρος Αλ. Νταβέλης, ο αντιπρόεδρος Δημ. Σαρέλας, ο Γεν. Γραμματέας Β. Γκιτάκος, ο Γρ. οικονομικών Β. Αυγουλέας και Αν. Γεν. Γραμματέας Κων. Ξύγκος.

Δεν θέλησαν να παραστούν στη συνάντηση και να συζητήσουν με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα των εργαζομένων τα δύο μέλη που εκπροσωπούν την παράταξη της Δ.Α.Σ στο Δ.Σ. Γ. Λαμπράκης και Δημ. Τσιάκαλος προσφεύγοντας στη προσφιλή τους πολιτική στάση και δηλώνοντας ότι είναι αντίθετοι σε τέτοιου είδους συναντήσεις.


@"Timeo Danaos et dona ferentes", που συνηθίζει να (υπο)γράφει και ο Β.Γ.