Latest News

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ασυδοσία των cafe στην πλατεία Κοραή

Στο έλεος των επιχειρηματιών έχει παραδοθεί η πλατεία Κοραή, με τα cafe και τα restaurant bar να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο...


...καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο που θα έπρεπε να απολαμβάνουν όλοι οι δημότες. Οι διαδικασίες έκδοσης αδειών από τον δήμο Πειραιά και η έγκριση για τραπεζοκαθίσματα μόνο σύννομες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ελέω των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν μπορούν να εισέλθουν πυροσβεστικά οχήματα στον πεζόδρομο της Καραίσκου ενώ η κακόγουστη αισθητική, υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης στο πιο κεντρικό της σημείο με... φόντο το αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα του Δημοτικού Θεάτρου.
Την απογοήτευση του για την πλατεία Κοραή εξέφρασε και ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, λέγοντας: "Έχει παραχωρηθεί πολύς χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα των cafe, παρά για να παίζουν τα παιδιά. Δεν θέλουμε τον Πειραιά, την πόλη των cafe". Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για την ανάπλαση των πλατειών του Πειραιά, ενώ θα παρθούν και ιδέες από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.