Latest News

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Που (το) πάνε τα blogs;

Δύσκολα μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου. 
Όμως μπορείς να πάρεις μια γεύση προς που θα πάνε τα blogs  στην Ελλάδα. Αρκεί απλώς να ρίξει μια ματιά τι γίνεται σήμερα στις ΗΠΑ. Εκεί, ζούμε τώρα όσα θα γίνουν...μετά από 5 με 10 χρόνια στη χώρα μας.
 ...
 Διαβάζουμε, λοιπόν, πως στις ΗΠΑ του χρόνου έχουν προεδρικές εκλογές και ορισμένοι έχουν ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες για να ανθίσουν οι επιχειρήσεις τους. 
Ο λόγος για διάφορα πολιτικά μπλογκς τύπου Ηuffington Ρost. Το Ρolitico π.χ. έχει αναθέσει σε μια ρεπόρτερ του να ακολουθεί κατά πόδας έναν άγνωστο πρώην κυβερνήτη της Μινεσότα που δηλώνει πως θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Ο εν λόγω κύριος μπορεί να μην έχει κανονίσει τίποτα σχετικό με την καμπάνια του, έχει όμως μια 25χρονη με λάπτοπ και κάμερα που γράφει τα πάντα γι΄ αυτόν. Το 2008 το Ρolitico ήταν απλά μια παρέα κάτι τύπων που ανέβαζαν σχόλια, τώρα απασχολεί 200 άτομα προσωπικό εκ των οποίων πολλοί κάνουν ρεπορτάζ. Σχεδιάζει δε ένα νέο σάιτ, το 2012 Live, όπου θα παρέχεται οποιαδήποτε λεπτομέρεια ακόμη και για τον πιο ασήμαντο σύμβουλο μιας καμπάνιας. Στόχος τους όπως λένε να ανταγωνίζονται πλέον στα ίσια εφημερίδες όπως οι «Νew Υork Τimes». 
Η ιστοσελίδα των τελευταίων έχει επισκεψιμότητα περί τα 15 εκατ. μηνιαίως. Το Ρolitico παίζει από 5 μέχρι 6 εκατ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται διαφημιστικά. 
@ Και ο νοών νοείτω...

...