Latest News

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Όταν ο Βασίλης (ξανά) είδε την Άννα


Η κατεδάφιση της Ραλλείου και οι ακατάλληλες κτιριακές υποδομές που φιλοξενούν τα σχολεία του Πειραιά, είναι μια «γεύση» μόνο από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια...

της συνάντησης του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου. Η συνάντηση... ...θα γίνει σήμερα Τρίτη στο γραφείο της υπουργού και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον κυρίως για το θέμα της Ραλλείου. Υπενθυμίζουμε, ότι ο δήμαρχος Πειραιά είχε συναντηθεί με την Άννα Διαμαντοπούλου στις 2 Δεκεμβρίου και είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατεδάφισης της Ραλλείου, με στόχο την δημιουργία χώρου πρασίνου και υπόγειων χώρων στάθμευσης. Ζητούμενο βέβαια είναι πως θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι ο δήμος Πειραιά και η Ράλλειος Σχολή βρίσκονται σε χρόνια δικαστική διαμάχη, διεκδικώντας το «κτίριο-φιλέτο» στην καρδιά του Πειραιά.
Ένα άλλο θέμα που θα απασχολήσει την συζήτηση είναι οι συγχωνεύσεις των σχολείων, που προβλέπονται απ΄ τον Καλλικράτη, για τις οποίες ο δήμαρχος έχει εκφραστεί αρνητικά, λέγοντας πως ο Πειραιάς πρέπει να αυξήσει τα σχολεία και όχι να τα μειώσει.

@ Το θέμα είναι οι συναντήσεις του δημάρχου με υπουργούς να μην μείνουν στο θεαθήναι, αλλά να έχουν ουσία και συνέχεια, ώστε ν' αφήσουν έργα στην πόλη.