Latest News

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα "παζάρια" για την Κυριακάτικη Αγορά

Μετά τη μικρή περιοδεία του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου στα πέριξ της πλατείας Ιπποδάμειας, τις δηλώσεις βεβαιότητας ότι η Δημοτική Αστυνομία εξάλειψε το παρεμπόριο και τη ματαίωση συζήτησης για την μεταφορά του λόγω...
...ασυμφωνίας στο νέο "πόστο", το Κυριακάτικο Παζάρι έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο για να αποδείξει ότι η μεταφορά του αν και θα έπρεπε, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθούν (;) οι άδειες και ο νέος χώρος που θα φιλοξενήσει την παραδοσιακή Κυριακάτικη Αγορά. Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής το Παζάρι θα μεταφερθεί στην οδό Αλιπέδου και θα αγγίξει τις "παρυφές" της πλατείας Ιπποδάμειας
Κι ενώ ο χώρος είναι συζητήσιμος, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους δικαιούχους είναι η πληρωμή αδειών των ετών 2009-2010, οι οποίες δεν εισπράχθηκαν λόγω αναλγησίας της τ. δημοτικής αρχής. Για να εξασφαλίσουν οι μικροπωλητές μια θέση στο...Παζάρι πρέπει να διευθετήσουν τα χρέη τους στον Δήμο Πειραιά.
@Ας ελπίσουμε να υπάρξει συνεννόηση και διαφάνεια στην έκδοση των αδειών, αφού παλαιότερα κάποιοι μικροπωλητές κατείχαν 4-5 άδειες τις οποίες νοίκιαζαν για ίδιο όφελος.