Latest News

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Oι "πράσινες γωνιές" της πόλης


Στη "μάχη" για έναν πράσινο Πειραιά έχει ριχτεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βοιδονικόλας. Σιγά σιγά φαίνεται ν' αλλάζουν εικόνα οι ελάχιστοι πράσινοι χώροι του μεγάλου λιμανιού. Η διαφορά σε πάρκα και κήπους είναι......ήδη αισθητή, αν και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, για τη δημιουργία μικρών οάσεων σ' όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ο Γιώργος Βοιδονικόλας έχει σηκώσει τα μανίκια και προσπαθεί με ελάχιστο προσωπικό να παρουσιάσει πράσινες δράσεις. Η μάχη αναμένεται σκληρή, αφού τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Χαρακτηριστική παράμετρος της έλλειψης πρασίνου είναι ότι για κάθε κάτοικο αναλογεί μόλις 1,5 τετραγωνικό μέτρο, την ώρα που η ανεκτή αναλογία είναι τα 9 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο!
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως δουλειά γίνεται - όπως και στον τομέα καθαριότητας-και καλό θα ήταν ν' αξιοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται στην αρμόδια υπηρεσία (το έπιασες το υπονοούμενο, Γιώργο;), αλλά και τα Ευρωπαικά Προγράμματα για την ανάπτυξη Πρασίνου στον Πειραιά.


@Αλήθεια, το πρόγραμμα "Πράσινη Ζωή στην πόλη" ύψους 3.000.000 ευρώ που διαφήμιζε η προηγούμενη δημοτική αρχή, εφαρμόζεται ή το έφαγε η μαρμάγκα;