Latest News

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μπάζει νερά η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά

 Σε ναυμαχία μεταξύ Δήμου και ΟΛΠ ΑΕ φαίνεται να εξελίσσεται το περίφημο επενδυτικό πρόγραμμα με τίτλο "Πολιτιστική Ακτή Πειραιά" κι αφορά στο πακέτο έργων ύψους, περίπου,  ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την περίοδο 2011-2014. 
Ήδη, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις κι ανησυχίες για το επενδυτικό πρόγραμμα, λέγοντας ...
... "αποσπασματικές, εσωστρεφείς και εγωιστικές προσεγγίσεις καταδικάζουν κάθε επενδυτική προσπάθεια σε αποτυχία".
Επιπλέον, τα σχεδιαζόμενα έργα του ΟΛΠ ΑΕ  θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του Περιαιά. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σημειώνει : "Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί ακόμη και αυτή η υποτυπώδης οικονομική, πολιτιστική και τουριστική υποδομή της πόλης μας, για να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο εντός του λιμένα. Ένα τουριστικό -πολιτιστικό-ψυχαγωγικό πάρκο που, σημειωτέον, πιθανολογείται ότι μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της οικονομικής ζωής της πόλης μας. Δηλαδή, να «κανιβαλλίσει» το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο, το εμπορικό κέντρο του Πειραιά αλλά και άλλων περιοχών, εντός και εκτός Πειραιά και να μαζεύει όλη την κίνηση, όλη την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά εντός της ζώνης του Ο.Λ.Π.
Μάλιστα,ο δήμαρχος αντιτάχθησε στην προοπτική δημιουργίας Μουσείου εντός της λιμενικής ζώνης, θεωρώντας μια τέτοια κίνηση αποδόμηση του Πειραιά.
Ήδη,  πέτυχε να πάρει παρατάση ενός μήνα στη δημόσια διαβούλευση , ενώ ζήτησε να εκπονηθεί μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά προκειμένου να τεκμιριωθεί επιστημονικά ότι τα σχέδια του ΟΛΠ θα έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. 
@ Μάλλον, φαίνεται πως μπάζει νερά το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον δήμαρχο.