Latest News

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Καθαρές κουβέντες για το "Κανάλι 1"


 Όταν αναλαμβάνεις μια δημόσια θέση και ανακαλύπτεις στοιχεία οικονομικής κακοδιαχείρισης, ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, δεν μπορείς να τα κρύβεις κάτω από το...

...χαλί. Γιατί τότε συγκαλύπτεις μια παρανομία εις βάρος του Δήμου. Μάλιστα, είσαι υπόλογος και συνεργός, αν δεν το καταγγέλλεις δημόσια και δεν στείλεις τον φάκελο με τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον, όταν δεν κάνεις τα αυτονόητα και τα νόμιμα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσεις (κι εσύ) τη νύφη και τις αμαρτίες των άλλων.

@ Όταν διατηρείς υψηλόμισθους και αργόμισθους με ετήσιες αποδοχές 30 - 40 και βάλε χιλιάδες ευρώ, τότε δεν μπορείς να μιλάς για οικονομική εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης. Γιατί δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν και σίγουρα θα γελάει μαζί σου και το παρδαλό κατσίκι.

@ Όταν 19 εργαζόμενοι δημοτικής επιχείρησης επιχειρούν να μεταταχθούν στο Δήμο, αυτό λέγεται ρουσφέτι. Ακόμα και να έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση, το βύσμα είναι απαραίτητο και απαιτείται έγκριση του δημάρχου για να γίνουν οι μετατάξεις ρουσφέτια. Ειδικά όταν δεν χρειάζονται οι ειδικότητες τους και γίνονται σε ένα υπερχρεωμένο Δήμο.

@ Όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για τις μετατάξεις (προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών χρόνων κα) και έχουν κατατεθεί ψευδή ή πλαστά στοιχεία, τότε δεν μιλάμε απλώς για ρουσφέτι, αλλά για απάτη εις βάρος του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι ο υπόλογος πάει αμέσως σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις των πράξεων του.

@ Όταν ένας εργαζόμενος χάνει τη δουλειά του χωρίς τη θέλησή του και με πρωτοβουλία του εργοδότη του, αυτό λέγεται απόλυση. Μπορείς να το βαφτίσεις, όπως αλλιώς θέλεις, αλλά δεν αλλάζεις την πραγματικότητα.

@Όταν τους απομακρύνσεις χωρίς να τους έχεις εξοφλήσει, τότε είναι η απόλυτη ξεφτίλα και όσοι θέλουν να θεωρούνται πολιτικά πρόσωπα θα έπρεπε να ντρέπονται, αν έχουν λίγη τσίπα και δεν θέλουν να φάνε μαύρο στις επόμενες εκλογές.

Αυτά λέει η κοινή λογική, κουμπάροι, αν θέλετε να λέμε καθαρές κουβέντες για το "Κανάλι 1"...