Latest News

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η γκάφα της χρονιάς!

Άκυρες νομικά, απαράδεκτες ηθικά και λανθασμένες πολιτικά είναι οι 22 απολύσεις των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.
Αυτό προκύπτει από την επιστολή της πρώην προέδρου της ΔΗΡΑΠ με την οποία  στις 3 Ιανουαρίου ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι έληξε η σύμβαση (;) τους. Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει καμία νομική αξία και είναι παράτυπο, καθώς φέρει την υπογραφή της πρώην διοίκησης που δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις για απολύσεις ή για προσλήψεις....
...εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση.
Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι ο διορισμός της πρώην Προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π έγινε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ κι έληξε στις 31.12.2010. 
Ωστόσο, η πρώην πρόεδρος, χωρίς να έχει τη νόμιμη δικαιοδοσία υπογραφής, συνέταξε και υπέγραψε βεβαιώσεις με ημερομηνία 3.1.2011, στις οποίες ανακοινώνει τη λήξη σύμβασης των εργαζομένων στο "Κανάλι Ένα".  
Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι παράνομο  και δεν μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο, αφού φέρει υπογραφή 3-1-2011 από την πρώην πρόεδρο, η θητεία της οποίας έχει λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2010. 
Επίσης, γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν διατελέσει πρόεδροι σε ανάλογες δημοτικές επιχειρήσεις, έκαναν λόγο για μεγάλη γκάφα, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη κι έξω από τα όρια της νομιμότητας.
 @Μιλάμε για την γκάφα της χρονιάς, δήμαρχε...