Latest News

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Άπλετο φως στο Κανάλι Ένα


Να ριχτεί άπλετο φως στη λειτουργία του "Καναλιού Ένα" και εάν χρειαστεί ο Δήμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζήτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Γιάννης Μίχας. Ο επικεφαλής...





...της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία», ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου Πειραιά να δημοσιοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο Κανάλι 1 και οι αμοιβές τους. Η αναλυτική κατάσταση είχε ζητηθεί και προεκλογικά χωρίς ποτέ να δοθεί στη δημοσιότητα. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το Κανάλι 1 με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 εκ. € να έχει εδώ και αρκετούς μήνες απλήρωτους εργαζομένους και ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα εξοφληθούν, αλλά και για το εάν θα επαναπροσληφθούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31/12.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» έκανε επίσης λόγο για ενδείξεις διαπαραταξιακού σκανδάλου με αφορμή τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, γιοι, νύφες, ιδιαιτέρες, στελεχών της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο μονιμοποιήθηκαν λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος με διαδικασίες που ελέγχονται για την νομιμότητά τους. Και για αυτή την υπόθεση ζήτησε την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Επανέλαβε δε την πρότασή του για την μετατροπή της δημοτικής ραδιοφωνίας σε έναν βιώσιμο ραδιοφωνικό σταθμό, σ’ ένα δημοτικό πλουραλιστικό ραδιόφωνο που θα ενημερώνει για όλα τα θέματα τους πολίτες, θα δίνει βήμα σε όλες τις απόψεις, θα προωθεί την πολιτιστική παραγωγή και δεν θα χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα από τους δημότες για να εξυπηρετεί πελατειακά συμφέροντα και εξαρτήσεις της οποιασδήποτε διοίκησης.