Latest News

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

"Επί σκηνής" θεάτρου ο Γερουλάνος

Την επιτάχυνση των εργασιών ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ζήτησε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Αν και σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011, ωστόσο...

...κρατάμε "μικρό καλάθι". Άλλωστε, επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα, είχε αποτελέσει πεδίο σφοδρής επικοινωνιακής πολιτικής, με τον πρώην δήμαρχο να το εγκαινιάζει στα ...λόγια αμέτρητες φορές από το 2008, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης. Επίσης, ο Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης θα παραμείνει στον χώρο που βρίσκεται σήμερα. Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας ήταν η δημιουργία πρότυπου παιδότοπου στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ και η σύσταση Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας στον Πειραιά.
Η συνάντηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον υπουργό Πολιτισμού, αν και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο των τυπικών επαφών του γαλάζιου δημάρχου, έτσι ώστε να ενημερωθούν τα στελέχη της Κυβέρνησης για την υλοποίηση έργων του τομέα τους, με τον υπουργό να αποδεικνύεται προβλέψιμος, αφού δεν δεσμεύθηκε, ουσιαστικά, για κανένα έργο. Θυμίζουμε ότι τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.