Latest News

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το "ΟΧΙ" της αντιπολίτευσης για το δάνειο

"Δανεική" και προσωρινή φαίνεται ότι ήταν η πολυσυζητημένη συναίνεση που ζήτησε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 
Η αρχή έγινε με την άρνηση των συνδυασμών να ψηφίσουν το δάνειο ύψους 4.700.000 ευρώ που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή. 
Αν και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση του δήμου Πειραιά με 3.000.000 ευρώ, ωστόσο...
...η λήψη δανείου κρίνεται απαραίτητη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου. Οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων ψήφισαν αρνητικά στον δανεισμό, προσάπτοντας στον γαλάζιο δήμαρχο ότι βάζει ως ασπίδα τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει το δανεισμό, ενώ υποστήριξαν πως τα 3.000.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, αποτρέπουν τη λήψη δανείου. Η μοναδική παράταξη της αντιπολίτευσης που τάχθηκε υπέρ της πρότασης του δημάρχου Πειραιά, ήταν αυτή του Πέτρου Μαντούβαλου, που δήλωσε πως θα ψηφίσει τον δανεισμό, επειδή εμπιστεύεται τον...αναπληρωτή δημάρχου Τάσο Κάρλε! 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ακούγοντας τις αρνητικές θέσεις της αντιπολίτευσης, φάνηκε πιο διαλλακτικός, λέγοντας πως ενδέχεται να μην εκταμιευθεί το ποσό, αν καλυφθούν τα έξοδα. Τελικά το δάνειο ψήφισαν οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και του συνδυασμού του Πέτρου Μαντούβαλου.
@Φανταζόταν ποτέ ο δήμαρχος ότι θα ήταν ένθερμος υποστηρικτής των προτάσεων του, ο Πετράν;