Latest News

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σερ, φάγατε καλά στο Κανάλι 1;

Κάντε κλικ πάνω στη ΦΩΤΟ
Αν κι αυτή θα μπορούσε να είναι η γελοιογραφία της ημέρας, η ατάκα του Αρκά "φάγατε καλά σερ;" είναι όλα τα λεφτά! 
Αυτό θα είναι το ερώτημα της ημέρας στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το θέμα της οικονομικής διαχείριση στη ΔΗΡΑΠ. 
Ο ετήσιος προϋπολογισμός στο "Κανάλι 1" εκτιμάται ότι ανέρχεται γύρω στα 2.750.000 ευρώ.  (Αλήθεια, που πήγαν αυτά τα λεφτά, όταν δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τη μισθοδοσία των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες;)
Αν κάνουμε μια πρώτη ανάλυση των εργαζόμενων στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, θα δούμε τα εξής απλά πράγματα: 
1. Έχουμε (και λέμε) κατ' αρχήν, μια λίστα με τους 20-22 εργαζόμενους που τους πέταξαν στο δρόμο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Στην πλειοψηφία τους έπαιρναν κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές κα.). Το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας τους υπολογίζεται ότι έφτανε γύρω στα 200.000 ευρώ.
2. Έχουμε (και λέμε) μια άλλη λίστα με τους 19 εργαζόμενους της ΔΗΡΑΠ...
...- ανάμεσα τους και ο γιος της π. προέδρου και λοιποί συγγενείς και φίλοι- που μεθοδεύτηκε με αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες να πάρουν μετάταξη στο Δήμο, όπως αποκαλύφθηκε την τελευταία μέρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το ετήσιο κόστος για την μισθοδοσία τους ανέρχεται στα 450.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό θα επιβαρύνει τα ταμεία του Δήμου, αν τελικά γίνουν όλες αυτές οι μετατάξεις, (που δεν το βλέπουμε εκτός αν κάποιοι έχουν τόσο θράσος και άλλοι τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας...)
Αν κάνουμε τη "σούμα" απ' αυτές τις δύο διαφορετικές κατηγορίες των περίπου 40 εργαζομένων, βλέπουμε ότι η μισθοδοσία τους ανέρχεται γύρω στα 650 με 700.000 ευρώ τον χρόνο. 


3. Έχουμε (και λέμε), λοιπόν, από το συνολικό προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ προκύπτει μια διαφορά άνω των 2.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος μοιράζεται στη μισθοδοσία των υπολοίπων εργαζομένων και συνεργατών, οι οποίοι είναι και οι υψηλότερα αμειβόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που στοιχίζουν 30-40.000 ευρώ (και βάλε) το χρόνο στο "Κανάλι 1". (Κάποιοι έχουν μισθολόγιο, αφού στο παρελθόν κατόρθωσαν να κάνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου στο Κανάλι 1. Άλλοι εκλεκτοί συνεργάτες της προηγούμενης διοίκησης πέτυχαν να κάνουν χρυσοφόρες συμβάσεις, οι οποίες είναι προκλητικές για τον υπερχρεωμένο Δήμο Πειραιά). 


@ Εν κατακλείδι, αν η νέα δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου θέλει να κάνει εξυγίανση στο "Κανάλι 1"τότε χρειάζεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο.
(Από τον κλητήρα έως τον υψηλότερα αμειβόμενο, ποιος είναι ο καθένας, τι σύμβαση έχει, πόσο κοστίζει, αν αξίζει τα χρήματα κ.α).
 Διαφορετικά με αποσπασματικές κινήσεις και επικοινωνιακά παιχνιδάκια της πλάκας, θα κάνετε μια τρύπα στο νερό και θα συνεχίσουν στο Κ-1 να τρώνε ανενόχλητοι οι καρχαρίες που κυκλοφορούν ακόμα στο κτίριο της Ευριπίδου. Τότε, όμως, μην ξεχνάτε να τους ρωτάτε : "Φάγατε καλά, σερ;"